collapse

* User Info

 
 
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

* Who's Online

  • Dot Guests: 49
  • Dot Hidden: 0
  • Dot Users: 1
  • Dot Users Online:

* Shoutbox

Refresh History
  • Shoutbox is not for support!
  • Underdog: there have been recent host changes and most likely issues due to configuration during that process. all should be resolved now please let us know of any further issue in this board: [link]  .. Thank you.
    Yesterday at 05:41:39 pm
  • BurkeKnight: Well, sometimes that error does show, like I said, when don't even get to the server. I have yet to figure out why...lol... However, there are times that you will see a msg about server stress here, but I have yet to get a 500 error, myself. And I'm here about 30 times a day, checking for new posts. :P
    Yesterday at 05:18:38 am
  • SeeingBlue: I was under the impressions that 500 Internal Server Error are only produced by the server(aka your site). Plus sanb below said he was having the same issue. Anyways just trying to help, not arguing.
    December 19, 2014, 06:59:40 pm
  • BurkeKnight: SeeingBlue, it may not be this end. There may be an issue in the connection from you to the SP site, that shows that. I know things like that can happen, due to the fact I had issues on my own site before, yet no one else did, nor were there any logs on it.
    December 19, 2014, 02:46:05 pm
  • ♦ Ninja ZX-10RR ♦: I'm not admin nor a staff member... I tried connecting with a different IP and via proxy. No errors...
    December 18, 2014, 01:15:06 pm
  • SeeingBlue: You've just been lucky, Ninja. There is a problem. Check your stats and see how many 500 error hits you've been getting.
    December 18, 2014, 08:08:56 am
  • ♦ Ninja ZX-10RR ♦: The server might be have a high load but it still works here...
    December 17, 2014, 03:13:51 pm
  • sanb: i cant post a reply(
    December 17, 2014, 01:36:59 pm
  • SeeingBlue: It's intermittent. I bet if the admin logs into the cpanel they'll find either CPU or Ram hitting it's limit.
    December 17, 2014, 09:11:07 am
  • ♦ Ninja ZX-10RR ♦: The site works fine here...
    December 16, 2014, 11:01:27 am
  • SeeingBlue: I was finally able to make 1 post, but I can't edit it or make another. I'm frustrated, I give up.
    December 16, 2014, 08:49:37 am
  • SeeingBlue: I even tried a different browser. I'm just getting a 500 Internal Server Error.
    December 16, 2014, 08:30:15 am
  • SeeingBlue: When I "hit" post, sorry.
    December 16, 2014, 08:26:04 am
  • SeeingBlue: I'm trying to reply to my thread "Loading custom JS files" and when I get post it just loads a blank page.
    December 16, 2014, 08:25:43 am
  • Eliana Tamerin: Let's kick this over to his support topic, folks.
    December 03, 2014, 10:16:21 pm
  • Underdog: what is the issue with it? the naviagtion links? look here: [link]
    December 03, 2014, 09:54:07 pm
  • [SiNaN]: Oh! I didn't even see that. The author seems to have posted some instructions at the theme support topic at sm.org: [link]
    December 03, 2014, 02:11:58 pm
  • WhiteEagle: No the menu on top... the one that comes down when you mouse over it. ;)
    December 03, 2014, 02:02:35 pm
  • [SiNaN]: I already posted it!
    December 03, 2014, 01:51:11 pm
  • WhiteEagle: Any idea what I can do with the menu on top in that theme [SiNaN]?
    December 03, 2014, 01:28:25 pm

* Recent Posts

Re: Issue w/ blocks on pages by SeeingBlue
[Today at 04:04:25 pm]


Re: Issue w/ blocks on pages by Underdog
[Today at 10:05:13 am]


Issue w/ blocks on pages by SeeingBlue
[Today at 09:02:52 am]


Re: Pretty Page URLs by SeeingBlue
[Today at 08:45:03 am]


Re: Issues with icon can not change due to theme by Tonymura
[Today at 06:49:12 am]

If you're interested in helping other members with support requests, consider joining the Community Support Helpers group.

Author Topic: Help me for installing SimplePortal 2.3.5  (Read 3119 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Poshnjari

  • Semi Newbie
  • *
  • Posts: 13
    • Giveaway Software
  • SMF Version: 2.0.2
  • SP Version: 2.3.5
Help me for installing SimplePortal 2.3.5
« on: January 07, 2013, 02:10:35 pm »
Hi,
SimplePortal 2.3.5 is very nice portal I lake it.
But I can't installing I displays this error:
Code: [Select]
FTP Information Required
Some of the files the package manager needs to modify are not writable. This needs to be changed by logging into FTP and using it to chmod or create the files and folders. Your FTP information may be temporarily cached for proper operation of the package manager.
Any help me please  :'(

Offline velorooms

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 76
    • Velorooms
  • SMF Version: 2.0.2
  • SP Version: 2.3.5
Re: Help me for installing SimplePortal 2.3.5
« Reply #1 on: January 07, 2013, 04:23:41 pm »
First up you need a ftp program, or log into your server by a web control panel.

then you need to make sure that the following folders have their permissions set (how to do this varies from program to program or if you are using a web control panel)

From memory,

attachments folder
avatars folder
Packages folder
Packages/installed.list
Smileys folder
Themes folder

all need to be chmod'd to 777

Admin and Owner of Velorooms.com - Using SMF 2.0.3 and Simpleportal 2.3.5

Offline Poshnjari

  • Semi Newbie
  • *
  • Posts: 13
    • Giveaway Software
  • SMF Version: 2.0.2
  • SP Version: 2.3.5
Re: Help me for installing SimplePortal 2.3.5
« Reply #2 on: January 07, 2013, 05:36:16 pm »
I tried, but nothing.

Offline velorooms

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 76
    • Velorooms
  • SMF Version: 2.0.2
  • SP Version: 2.3.5
Re: Help me for installing SimplePortal 2.3.5
« Reply #3 on: January 07, 2013, 05:47:18 pm »
ok, the folliwing files all need to be writable by sp

index.php
SSI.php

Sources Directory
Admin.php
BoardIndex.php
Display.php
Help.php
Load.php
ManagePermissions.php
ManageServer.php
QueryString.php
Recent.php
Subs.php
Subs-BoardIndex.php
Subs-Boards.php
Who.php

Default theme directory
Display.template.php

using your ftp make sure all of those are writable.

if that fails, make sure the themes folder is writable, the default theme folder, the scripts folder, the languages folder, and the css folder.

That is all the files and directorys that sp uses so if all those are write enabled theres no reason why it should get that error.
Admin and Owner of Velorooms.com - Using SMF 2.0.3 and Simpleportal 2.3.5

Offline Poshnjari

  • Semi Newbie
  • *
  • Posts: 13
    • Giveaway Software
  • SMF Version: 2.0.2
  • SP Version: 2.3.5
Re: Help me for installing SimplePortal 2.3.5
« Reply #4 on: January 07, 2013, 05:53:16 pm »
I don't know, but only this mod has problem

Offline andy

  • Support
  • *
  • Posts: 659
  • Gender: Male
    • Outdoor Club Japan (OCJ) アウトドア・クラブ・ジャパン
  • SMF Version: 2.0.9
  • SP Version: 2.3.6
Re: Help me for installing SimplePortal 2.3.5
« Reply #5 on: January 08, 2013, 11:20:51 am »
Well, this mod does work with SMF 2.0.2 and 3.

I think your other mods are causing trouble. You need to explain exactly what SMF version and SP version you have with other mods. And if any uninstalled etc.

Problems happen because mods are code changes - not plugins! Each mod changes the code so it can get tangled and mixed up like fishing line.
It is recommended you install minimum mods needed. Lots of mods= trouble. I try to stay under 20 -25 mods. And they are mostly simple ones.
Some mods can always make  trouble like - spam control, pretty urls.
If you start with a clean SMF install, Simple portal will work fine. It is your choice about how/which mods you install.

Everyone is a volunteer here so please try and make a small donation to keep the Simple Portal website running


Offline velorooms

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 76
    • Velorooms
  • SMF Version: 2.0.2
  • SP Version: 2.3.5
Re: Help me for installing SimplePortal 2.3.5
« Reply #6 on: January 08, 2013, 11:49:32 am »
From the error message it looks purely a permissions error.

Make sure all the directories I speficied are 777 and all the files I specified are writeable.

And one final possibility, look in your packages directory, and create a folder called temp with full 777 permissions.

If all those are as above, theres no reason why you should get a permission error.

When you go to install are you getting other errors at all in the list?
Admin and Owner of Velorooms.com - Using SMF 2.0.3 and Simpleportal 2.3.5

Offline Poshnjari

  • Semi Newbie
  • *
  • Posts: 13
    • Giveaway Software
  • SMF Version: 2.0.2
  • SP Version: 2.3.5
Re: Help me for installing SimplePortal 2.3.5
« Reply #7 on: January 08, 2013, 02:41:07 pm »
thank you a lot for you help, but I have installed it with manual mode.

Offline Poshnjari

  • Semi Newbie
  • *
  • Posts: 13
    • Giveaway Software
  • SMF Version: 2.0.2
  • SP Version: 2.3.5
Re: Help me for installing SimplePortal 2.3.5
« Reply #8 on: January 09, 2013, 05:48:29 am »
I have installed it with manual mode but I can't understand this:
Code
install2.php

Offline velorooms

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 76
    • Velorooms
  • SMF Version: 2.0.2
  • SP Version: 2.3.5
Re: Help me for installing SimplePortal 2.3.5
« Reply #9 on: January 09, 2013, 10:31:01 am »
just put install2.php in the root of your server
then run it by putting in yourdomainnamehere/install2.php

its the install file that sets up the database.

then delete the install2.php file after you run it
Admin and Owner of Velorooms.com - Using SMF 2.0.3 and Simpleportal 2.3.5

Offline Poshnjari

  • Semi Newbie
  • *
  • Posts: 13
    • Giveaway Software
  • SMF Version: 2.0.2
  • SP Version: 2.3.5
Re: Help me for installing SimplePortal 2.3.5
« Reply #10 on: January 09, 2013, 07:05:05 pm »
ok thanx ;)