collapse

* User Info

 
 
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

* Who's Online

  • Dot Guests: 61
  • Dot Hidden: 0
  • Dot Users: 0

There aren't any users online.

* Shoutbox

Refresh History
  • Shoutbox is not for support!
  • CaLy: hi all! I know it´s late but anyway happy 2015 to all the community!
    January 18, 2015, 04:43:46 am
  • ribwhulp: hoi
    January 17, 2015, 07:55:06 am
  • ♦ Ninja ZX-10RR ♦: Right above the Shoutbox there is a "Who's online" block, just so you know ;)
    January 11, 2015, 03:28:04 pm
  • BlackHeartStudios: Anyone online?
    January 09, 2015, 10:11:24 pm
  • Elliott: Hello
    January 08, 2015, 11:50:47 pm
  • mecane: test
    January 08, 2015, 09:38:30 am
  • ♦ Ninja ZX-10RR ♦: Oh hai!
    January 07, 2015, 07:14:01 pm
  • Elliott: Hello my friends
    January 07, 2015, 03:14:07 pm
  • Capion: ha! I found it ;)
    January 04, 2015, 04:58:45 pm
  • Capion: hmm.. what shoutbox mod is this?
    January 04, 2015, 04:51:21 pm
  • SamElanius: Thank you for info Chen Zhen. It worked
    December 28, 2014, 12:27:23 pm
  • Chen Zhen: new members are not permitted to post links. for those having an issue please make your posts without any working links. thank you.
    December 27, 2014, 09:15:16 pm
  • sub5: BoardNews for Frontpage block is the problem, cant get it right, need your help please
    December 27, 2014, 06:00:09 pm
  • Infernus: What's the problem?
    December 26, 2014, 08:32:26 am
  • sub5: @Elina and SiNaN, can you help me on my post in the BoardNews for frontpage block
    December 26, 2014, 08:28:57 am
  • sub5: I had same issues yesterday,
    December 26, 2014, 08:26:51 am
  • Skhilled: Or first time posters?
    December 26, 2014, 06:58:01 am
  • Skhilled: I get the same too. I think something is wrong with the anti-spam process for new users?
    December 26, 2014, 06:57:47 am
  • SamElanius: What I get when I try to post here in english support new topic is that I get blank (white screen).I tried different browser but same result. If I refresh it, it says that I posted it but no topic is created. Any advice please ?
    December 26, 2014, 06:31:20 am
  • sub5: @Elina thanks, i have been able to post it
    December 25, 2014, 07:16:45 pm

* Recent Posts

Re: Shoutbox can't refresh by ataru
[Today at 08:11:53 am]


Shoutbox can't refresh by ataru
[Today at 02:51:47 am]


Re: Show only BBC in a block by ♦ Ninja ZX-10RR ♦
[Yesterday at 06:53:46 pm]


Show only BBC in a block by bedmakaveli
[Yesterday at 04:25:50 pm]


Re: Scrolling 'recent posts' block by ♦ Ninja ZX-10RR ♦
[Yesterday at 02:45:07 pm]

Blocks speak! Do you have an interest in getting more blocks - or even making your own? The Blocks Board is for you!

Author Topic: Forum button opening a new tab  (Read 982 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Paley

  • Newbie
  • Posts: 2
  • SMF Version: 2.0.2
  • SP Version: 2.3.5
Forum button opening a new tab
« on: January 07, 2013, 04:34:39 pm »
For some reason my forum button is opening in a new window as opposed to simply redirecting to the forum page in the same window. How do I fix this?

Thanks.

Offline velorooms

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 76
    • Velorooms
  • SMF Version: 2.0.2
  • SP Version: 2.3.5
Re: Forum button opening a new tab
« Reply #1 on: January 07, 2013, 04:57:46 pm »
whats the site address.. will test here in a few browsers and have a quick look at the code..
Admin and Owner of Velorooms.com - Using SMF 2.0.3 and Simpleportal 2.3.5

Offline Paley

  • Newbie
  • Posts: 2
  • SMF Version: 2.0.2
  • SP Version: 2.3.5
Re: Forum button opening a new tab
« Reply #2 on: January 07, 2013, 05:25:16 pm »
It will not let me post the url on here for some reason. I feel like there is some code I simply need to remove somewhere but haven't the foggiest idea where to look for something like that.

Offline velorooms

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 76
    • Velorooms
  • SMF Version: 2.0.2
  • SP Version: 2.3.5
Re: Forum button opening a new tab
« Reply #3 on: January 07, 2013, 05:41:21 pm »
Right, couple of starters.

First you can post the name of the website without the www and the .com or .co.uk, google can do the rest.

Do you have portal set in the options as standalone, front page, or integration?

Second, you can have a look in the following file (assuming you have ftp access)..

Sources/subs.php

find where it says

Code: [Select]
// All the buttons we can possible want and then some, try pulling the final list of buttons from cache first.
and below you should see the array for the buttons on the menu bar, something like this.

Code: [Select]
$buttons = array(
'home' => array(
'title' => $txt['home'],
'href' => $scripturl,
'show' => true,
'sub_buttons' => array(
),
'is_last' => $context['right_to_left']

),

'forum' => array(
'title' => 'Forum',
'href' => $scripturl . '?action=forum',
'show' => true,
'sub_buttons' => array(
),
),

if it looks something like that , then theres no reason it should open in new window and its a forum settings somewhere.

my portal is set as FRONT PAGE.. I think standalone might cause it to see the forum as an external site and open in new window,
Admin and Owner of Velorooms.com - Using SMF 2.0.3 and Simpleportal 2.3.5

Offline AngelinaBelle

  • Support
  • *
  • Posts: 4885
  • Gender: Female
  • SMF Version: 2 RC3
  • SP Version: 2.3.2
Re: Forum button opening a new tab
« Reply #4 on: March 11, 2013, 01:26:51 pm »
Standalone vs Front page should not cause an issue like this.

Please check the following

* consider your "disable portal redirect" setting (see http://simpleportal.net/index.php?action=docs;area=general_settings)

* Also, check the following SMF and Simple Portal settings
  * Administration Center » Server Settings » Database and Paths -- forum URL
  * Administration Center » Server Settings » Cookies and Sessions  --  Use subdomain independent cookies
  * action=admin;area=portalconfig;sa=generalsettings -- Standalone URL
(though this is more related to login/logout oddities than to URL redirection)


Please to keep this website running, if you like SimplePortal, make a
one-time subscription. Thank you for your support.

Have you tried the SimplePortal documentation?