* User Info

Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

* Who's Online

  • Dot Guests: 125
  • Dot Hidden: 0
  • Dot Users: 5
  • Dot Users Online:

* Shoutbox

Refresh History
  • Shoutbox is not for support!
  • Yahmez: Thanks for making simple portal... Many thanks.
    Yesterday at 09:16:18 pm
  • ♦ Ninja ZX-10RR ♦: Thank you for your kind words Phåråoh!
    September 26, 2015, 08:47:29 pm
  • Phåråoh: Good to see admin is still on top of things.  Some people don't take your VOLUNTEER work for granted.  We GREATLY appreciate it, whether it's a small thing or a major issue.
    September 26, 2015, 07:49:44 pm
  • Sayaka Maizono: O:
    September 25, 2015, 09:45:25 pm
  • ♦ Ninja ZX-10RR ♦: Kindly wait for replies in each topic, venting in the shoutbox is not going to help, I'm afraid. We are all volunteers and we might not be able to be online 24/7. Thank you for your understanding.
    September 13, 2015, 10:14:49 am
  • Cyberkid: >:( :| :'( :( no admin to fix this stuff
    September 13, 2015, 08:54:19 am
  • rentner: sorry be wrong
    August 19, 2015, 07:56:53 am
  • rentner: beta 2.1
    August 19, 2015, 07:56:32 am
  • ♦ Ninja ZX-10RR ♦: Lol thanks for considering me that much
    August 15, 2015, 01:22:47 pm
  • David: Eliana!! WADDUP, GURL!!!  SiNaN... glad y'all are still around!
    August 15, 2015, 11:27:21 am
  • ♦ Ninja ZX-10RR ♦: Welcome back :)
    August 15, 2015, 11:24:52 am
  • David: I missed y'all!!
    August 15, 2015, 11:23:22 am
  • Eliana Tamerin: People with colored usernames are staff, please abide by their requests.
    August 13, 2015, 04:43:00 pm
  • ♦ Ninja ZX-10RR ♦: Once again, this topic is *NOT* for support, anyway. Thank you for your understanding.
    August 13, 2015, 03:37:51 pm
  • ♦ Ninja ZX-10RR ♦: Please refrain from using such language in the shoutbox. Also, try to read the documentation, it should tell you that and more. [link]
    August 13, 2015, 03:36:48 pm
  • psewolf: Where are the settings on the admin panel?
    August 13, 2015, 02:00:32 pm
  • psewolf: I'm not making a whole damn topic to ask where the settings are on the admin panel.
    August 13, 2015, 02:00:15 pm
  • ♦ Ninja ZX-10RR ♦: Please don't spam the shoutbox, post a topic instead. Thank you.
    August 13, 2015, 01:30:02 am
  • psewolf: Just installed SP, can't find the settings on smf anywhere
    August 12, 2015, 11:58:54 pm
  • ♦ Ninja ZX-10RR ♦: Hi dunpa, please post a topic if you need help. Thank you!
    August 08, 2015, 10:42:29 pm

* Recent Posts

Thanks for having an interest with our portal. If you have any requests for features, have a look at the Feature Requests board.

Author Topic: Another FTP Required question..  (Read 1874 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline kerbob

  • Semi Newbie
  • *
  • Posts: 24
    • Westknoxrc
  • SMF Version: 2.0.1
  • SP Version: 2.3.3
Another FTP Required question..
« on: February 05, 2013, 03:16:29 am »
I'm trying to install Simple Portal 2.3.5 on a freshly upgraded SMF 2.0.4 install; this will be the first mod I install as usual.

I made the permissions changes to all the directories and files as specified in the other posts.  I seem to recall the last time I had this issue was because /Packages/temp did not exist.  In this case, the temp folder did not exist again.  I created it and did the CHMOD 777 on the folder successfully.  Then, when I hit refresh in the Packages folder, I see that the temp folder I just created and CHMOD'ed is gone!  I'm using iPage as my host.. do you think this is something they're doing on their end?  None of the other directories I create disappear.

I'll chat with the iPage support folks too.. If you think this is the reason I'm getting prompted for FTP info, please let me know.

Offline AngelinaBelle

  • Support
  • *
  • Posts: 4873
  • Gender: Female
  • SMF Version: 2 RC3
  • SP Version: 2.3.2
Re: Another FTP Required question..
« Reply #1 on: March 11, 2013, 04:12:08 pm »
The SMF Package Manager often deletes the temp folder after completing an install.
So it would not be surprising if it disappeared after an install.

It would be surprising if it disappeared BEFORE you used package manager.

If the SMF package manager finds itself unable to create the temp folder, it will try to change permission to give itself the ability to do so.  But I don't have the information to tell you any more.

I don't know if ipage uses suphp or suexec.  If you haven't already done so, please read;area=solving_install_problems for more on the issue of  some hosts don't allow 777 permissions on folders.

Please to keep this website running, if you like SimplePortal, make a
one-time subscription. Thank you for your support.

Have you tried the SimplePortal documentation?