collapse

* User Info

 
 
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

* Who's Online

  • Dot Guests: 40
  • Dot Hidden: 0
  • Dot Users: 0

There aren't any users online.

* Shoutbox

Refresh History
  • Shoutbox is not for support!
  • SeeingBlue: I was under the impressions that 500 Internal Server Error are only produced by the server(aka your site). Plus sanb below said he was having the same issue. Anyways just trying to help, not arguing.
    Today at 06:59:40 pm
  • BurkeKnight: SeeingBlue, it may not be this end. There may be an issue in the connection from you to the SP site, that shows that. I know things like that can happen, due to the fact I had issues on my own site before, yet no one else did, nor were there any logs on it.
    Today at 02:46:05 pm
  • ♦ Ninja ZX-10RR ♦: I'm not admin nor a staff member... I tried connecting with a different IP and via proxy. No errors...
    Yesterday at 01:15:06 pm
  • SeeingBlue: You've just been lucky, Ninja. There is a problem. Check your stats and see how many 500 error hits you've been getting.
    Yesterday at 08:08:56 am
  • ♦ Ninja ZX-10RR ♦: The server might be have a high load but it still works here...
    December 17, 2014, 03:13:51 pm
  • sanb: i cant post a reply(
    December 17, 2014, 01:36:59 pm
  • SeeingBlue: It's intermittent. I bet if the admin logs into the cpanel they'll find either CPU or Ram hitting it's limit.
    December 17, 2014, 09:11:07 am
  • ♦ Ninja ZX-10RR ♦: The site works fine here...
    December 16, 2014, 11:01:27 am
  • SeeingBlue: I was finally able to make 1 post, but I can't edit it or make another. I'm frustrated, I give up.
    December 16, 2014, 08:49:37 am
  • SeeingBlue: I even tried a different browser. I'm just getting a 500 Internal Server Error.
    December 16, 2014, 08:30:15 am
  • SeeingBlue: When I "hit" post, sorry.
    December 16, 2014, 08:26:04 am
  • SeeingBlue: I'm trying to reply to my thread "Loading custom JS files" and when I get post it just loads a blank page.
    December 16, 2014, 08:25:43 am
  • Eliana Tamerin: Let's kick this over to his support topic, folks.
    December 03, 2014, 10:16:21 pm
  • Underdog: what is the issue with it? the naviagtion links? look here: [link]
    December 03, 2014, 09:54:07 pm
  • [SiNaN]: Oh! I didn't even see that. The author seems to have posted some instructions at the theme support topic at sm.org: [link]
    December 03, 2014, 02:11:58 pm
  • WhiteEagle: No the menu on top... the one that comes down when you mouse over it. ;)
    December 03, 2014, 02:02:35 pm
  • [SiNaN]: I already posted it!
    December 03, 2014, 01:51:11 pm
  • WhiteEagle: Any idea what I can do with the menu on top in that theme [SiNaN]?
    December 03, 2014, 01:28:25 pm
  • [SiNaN]: It's a pity that the theme author did that unusual thing for a rare good looking theme.
    December 03, 2014, 12:37:47 pm
  • WhiteEagle: *growls* It's annoying... I can't get SP working with my current theme at LS (Pulse) :(
    December 02, 2014, 10:48:34 pm

* Recent Posts

Issues with icon can not change due to theme by Tonymura
[Today at 03:44:13 pm]


Pretty Page URLs by SeeingBlue
[Today at 02:47:14 pm]


Re: Back to square one by Tonymura
[Today at 10:27:58 am]


Re: New Staff Block by WhiteEagle
[Yesterday at 06:23:44 pm]


Re: php code by Oldcrow
[December 17, 2014, 10:12:38 pm]

Blocks speak! Do you have an interest in getting more blocks - or even making your own? The Blocks Board is for you!

Author Topic: Recent Image Attachments  (Read 4255 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline velorooms

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 76
    • Velorooms
  • SMF Version: 2.0.2
  • SP Version: 2.3.5
Re: Recent Image Attachments
« Reply #20 on: January 05, 2013, 06:58:54 pm »
Here is the code from my sources/portalblocks.php

from the start of attachment image, to the start of the next block.

Code: [Select]
function sp_attachmentImage($parameters, $id, $return_parameters = false)
{
global $boarddir, $txt, $color_profile;

$block_parameters = array(
'limit' => 'int',
'direction' => 'select',
'disablePoster' => 'check',
'disableDownloads' => 'check',
'disableLink' => 'check',
);

if ($return_parameters)
return $block_parameters;

$limit = empty($parameters['limit']) ? 5 : (int) $parameters['limit'];
$direction = empty($parameters['direction']) ? 0 : 1;
$type = array('jpg', 'png', 'gif', 'bmp');
$showPoster = empty($parameters['disablePoster']);
$showDownloads = empty($parameters['disableDownloads']);
$showLink = empty($parameters['disableLink']);

$items = ssi_recentAttachments($limit, $type, 'array');

if (empty($items))
{
echo '
', $txt['error_sp_no_attachments_found'];
return;
}

$colorids = array();
foreach ($items as $item)
$colorids[] = $item['member']['id'];

if (!empty($colorids) && sp_loadColors($colorids) !== false)
{
foreach ($items as $k => $p)
{
if (!empty($color_profile[$p['member']['id']]['link']))
$items[$k]['member']['link'] = $color_profile[$p['member']['id']]['link'];
}
}

echo '
<table class="sp_auto_align">', $direction ? '
<tr>' : '';

foreach ($items as $item)
{
  echo !$direction ? '
<tr>' : '', '
<td>
<div class="sp_image smalltext">', ($showLink ? '
<a href="' . $item['file']['href'] . '">' . $item['file']['filename'] . '</a><br />' : ''), '
<a href="' . $item['topic']['href'] . '">', $item['file']['image']['thumb'], '</a> <br />', ($showDownloads ? '
' . $txt['downloads'] . ': ' . $item['file']['downloads'] . '<br />' : ''), ($showPoster ? '
' . $txt['posted_by'] . ': ' . $item['member']['link'] : ''), '
</div>
</td>', !$direction ? '
</tr>' : '';
}

echo $direction ? '
</tr>' : '', '
</table>';
}

function sp_attachmentRecent($parameters, $id, $return_parameters = false)

Havnt looked in depth at what we changed, but that does exactly what it should, if you click on the image you are taken to the post in question.

You can view it live on the myhomepage.
Admin and Owner of Velorooms.com - Using SMF 2.0.3 and Simpleportal 2.3.5

Offline Chas

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 74
  • Gender: Male
    • Fifty Plus Forum
  • SMF Version: 2 RC5
  • SP Version: 2.3.3
Re: Recent Image Attachments
« Reply #21 on: January 06, 2013, 12:44:55 am »
I am not quite certain why this failed, and have not had time to test.
Have you looked at the HTML for that page to see where it has gone wrong?

Perhaps it would be best to abandon that supplied subroutine, and go back to the general idea
Code: (find in portalblocks.php) [Select]
$item['file']['image']['link']
Code: (replace in portalblocks.php) [Select]
'<a href="',  $item['topic']['href'],  '"><img src="', $item['file']['image']['thumb'],  '"></a>'

It seems to me this should still work, even if there are errors in the subroutine I supplied.

My apologies for supplying bad code.
This removes the images from the block and replaces them with links to the topic, is that what you intended?

Offline AngelinaBelle

  • Support
  • *
  • Posts: 4885
  • Gender: Female
  • SMF Version: 2 RC3
  • SP Version: 2.3.2
Re: Recent Image Attachments
« Reply #22 on: January 07, 2013, 03:46:16 pm »
$item['file']['image']['thumb'] is the image that is shown.
Indeed, the link is to the topic.

That was the request from the OP -- to show the image, but link to the topic.

What would you like to show, and link to?
Please to keep this website running, if you like SimplePortal, make a
one-time subscription. Thank you for your support.

Have you tried the SimplePortal documentation?

Offline Chas

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 74
  • Gender: Male
    • Fifty Plus Forum
  • SMF Version: 2 RC5
  • SP Version: 2.3.3
Re: Recent Image Attachments
« Reply #23 on: January 07, 2013, 03:49:51 pm »
$item['file']['image']['thumb'] is the image that is shown.
Indeed, the link is to the topic.

That was the request from the OP -- to show the image, but link to the topic.

What would you like to show, and link to?
As the purpose of the module is to show the image I would like it to remain so but the image to be linked to the topic.
Thanks.

Offline velorooms

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 76
    • Velorooms
  • SMF Version: 2.0.2
  • SP Version: 2.3.5
Re: Recent Image Attachments
« Reply #24 on: January 07, 2013, 04:19:14 pm »
I posted my code two posts up. If look on my portal and click the recent images pictures (left hand side down a bit), they do exactly that, take you to the post in question.

And im using the code i posted. (unless there is more code i have changed somewhere else :S)
Admin and Owner of Velorooms.com - Using SMF 2.0.3 and Simpleportal 2.3.5

Offline Chas

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 74
  • Gender: Male
    • Fifty Plus Forum
  • SMF Version: 2 RC5
  • SP Version: 2.3.3
Re: Recent Image Attachments
« Reply #25 on: January 07, 2013, 04:23:37 pm »
Thanks Velorooms, I had tried your code and just got white pages.

Any chance you can post your portalblocks.php file so I can do a side by side comparison? Or even just use yours?

Thanks.

Offline velorooms

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 76
    • Velorooms
  • SMF Version: 2.0.2
  • SP Version: 2.3.5
Re: Recent Image Attachments
« Reply #26 on: January 07, 2013, 05:07:38 pm »
mine are attached for both 2.3.4 and 2.3.5

worth noting i have made some other adjustments to portal blocks to change a  few things. If you need to view differences try using examdiff which is a really good text file comparer.

I am wondering if i made a change somewhere other than in portalblocks.php I know it took me a while to figure it out. I really need to keep records. :S

DONT use my php file though. its heavily modified, for instance i have png post icons rather than gifs, theres a fair few non standard bits in there. Will mess things up. Ive isolated the line in the post below.
« Last Edit: January 07, 2013, 05:22:23 pm by velorooms »
Admin and Owner of Velorooms.com - Using SMF 2.0.3 and Simpleportal 2.3.5

Offline velorooms

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 76
    • Velorooms
  • SMF Version: 2.0.2
  • SP Version: 2.3.5
Re: Recent Image Attachments
« Reply #27 on: January 07, 2013, 05:15:12 pm »
Just looking through myself.

2.3.5 Portalblocks.php has this line

Code: [Select]
<a href="' . $item['file']['href'] . '">' . $item['file']['filename'] . '</a><br />' : ''), '
', $item['file']['image']['link'], '<br />', ($showDownloads ? '


I have

Code: [Select]
<a href="' . $item['file']['href'] . '">' . $item['file']['filename'] . '</a><br />' : ''), '
<a href="' . $item['topic']['href'] . '">', $item['file']['image']['thumb'], '</a> <br />', ($showDownloads ? '

what i appear to have done is surround the image thumb with a href linking to the topic

<a href="' . $item['topic']['href'] . '" 

Before the second line of code

and </a>  before the <br>

basically surrounded the thumbnail by a href.. i just need to work out if i specified 'topic' elsewhere in the file.
« Last Edit: January 07, 2013, 05:23:53 pm by velorooms »
Admin and Owner of Velorooms.com - Using SMF 2.0.3 and Simpleportal 2.3.5

Offline Chas

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 74
  • Gender: Male
    • Fifty Plus Forum
  • SMF Version: 2 RC5
  • SP Version: 2.3.3
Re: Recent Image Attachments
« Reply #28 on: January 08, 2013, 12:13:31 am »
Just looking through myself.

2.3.5 Portalblocks.php has this line

Code: [Select]
<a href="' . $item['file']['href'] . '">' . $item['file']['filename'] . '</a><br />' : ''), '
', $item['file']['image']['link'], '<br />', ($showDownloads ? '


I have

Code: [Select]
<a href="' . $item['file']['href'] . '">' . $item['file']['filename'] . '</a><br />' : ''), '
<a href="' . $item['topic']['href'] . '">', $item['file']['image']['thumb'], '</a> <br />', ($showDownloads ? '

what i appear to have done is surround the image thumb with a href linking to the topic

<a href="' . $item['topic']['href'] . '" 

Before the second line of code

and </a>  before the <br>

basically surrounded the thumbnail by a href.. i just need to work out if i specified 'topic' elsewhere in the file.
Yes, that did the trick and was all that was needed to make the images in the block linked to the topic, exactly what I needed. many thanks.
Regards
Chas.

Offline AngelinaBelle

  • Support
  • *
  • Posts: 4885
  • Gender: Female
  • SMF Version: 2 RC3
  • SP Version: 2.3.2
Re: Recent Image Attachments
« Reply #29 on: January 14, 2013, 07:20:22 pm »
Congratulations, you two! Chas, I'm glad you got it exactly the way you wanted it.
Please to keep this website running, if you like SimplePortal, make a
one-time subscription. Thank you for your support.

Have you tried the SimplePortal documentation?