collapse collapse

* Simple Portal Archived Forum

This is an Archive Forum.

The content in this forum may be out-of-date or have been superseded by newer information, and links in forum pages to other sites may not work.
This forum contains archives for future reference.

Visit our thread at Simple Machines Forum for current support.

* User Info

 
 
Welcome, Guest. Please login or register.

* Who's Online

  • Dot Guests: 238
  • Dot Hidden: 0
  • Dot Users: 0

There aren't any users online.

* Shoutbox

Refresh History
  • Shoutbox is not for support!
  • {OCS}MasterSeal: Yup, Still adore SP
    April 21, 2019, 07:08:06 PM
  • {OCS}MasterSeal: STILL love SP :)
    November 24, 2018, 05:05:50 AM
  • ♦ Ninja ZX-10RR ♦: <3 aegersz
    September 13, 2018, 03:36:09 PM
  • aegersz: I STILL <3 LOVE SimplePortal
    September 13, 2018, 07:11:39 AM
  • aegersz: o LOVE you guys - Simple Portal rocks !
    May 09, 2018, 05:18:59 AM
  • Chen Zhen: our apologies for the site being down.. please read server issues topic
    March 22, 2018, 05:32:38 AM
  • {OCS}MasterSeal: LOL PLEASE forget I just posted that. I found the answer in my own dang post back in 2015. lol sorry!
    July 04, 2017, 10:47:55 PM
  • {OCS}MasterSeal: I know this SB isnt' for support, but I just have a general question. Who would I contact to find out where SP stores its block info? Is it DB driven or files? I searched the site but came up with nothing. probably my fault any insight is appreciated.
    July 04, 2017, 10:43:36 PM
  • ♦ Ninja ZX-10RR ♦: Excuse me but what does Simpleportal have to deal with that?
    February 05, 2017, 08:21:14 PM
  • WhiteEagle: of course IMHO that site appears to be dead :(
    February 04, 2017, 01:08:05 PM
  • WhiteEagle: If I can get that, then I'll use it for that site...
    February 04, 2017, 01:07:35 PM
  • WhiteEagle: decided to not use SMF for any projects, unless I can get a copy of the premium version of the fanfiction archive plugin
    February 04, 2017, 01:06:54 PM
  • expertdecisions: cloudflare
    January 28, 2017, 08:01:47 AM
  • aegersz: SM release 2.0.13 !
    January 12, 2017, 06:00:13 AM
  • raffo: Tks Emanuele, even if I didn't understand the fix :D
    November 07, 2016, 02:01:20 AM
  • emanuele: [link]
    November 01, 2016, 12:43:50 PM
  • emanuele: raffo: the English support board is a good place. ;)
    November 01, 2016, 12:43:38 PM
  • raffo: Where can I find the fix for the shoutbox?
    November 01, 2016, 05:06:09 AM
  • {OCS}MasterSeal: To the SP team, I make a point to come here and thank you as much as possible for your work.  so again, THANK YOU!
    October 28, 2016, 10:38:05 AM
  • emanuele: That's indeed funny, the limit is present only in the patch and not the full install.
    October 22, 2016, 06:14:58 PM

* Recent Posts

Adding Forums Button to Nav bar by jirapon
[August 01, 2019, 09:07:12 AM]


Re: Board Icons by ♦ Ninja ZX-10RR ♦
[July 30, 2019, 04:03:41 PM]


MOVED: Czech translation???? by ♦ Ninja ZX-10RR ♦
[July 30, 2019, 03:04:51 PM]


Board Icons by jirapon
[July 30, 2019, 07:28:44 AM]


Re: Thankyou Simpleportal, by ♦ Ninja ZX-10RR ♦
[July 29, 2019, 09:41:29 AM]

Blocks speak! Do you have an interest in getting more blocks - or even making your own? The Blocks Board is for you!

Author Topic: pakkettenmap niet beschrijfbaar  (Read 5483 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline martin

  • Semi Newbie
  • *
  • Posts: 6
  • SMF Version: 2.0.2
  • SP Version: 2.3.5
pakkettenmap niet beschrijfbaar
« on: May 30, 2012, 06:46:28 AM »
Wanneer ik 2.3.5 wil installeren in 2.0.2 dan krijg ik de volgende melding:

Je kunt geen nieuwe pakketten downloaden of installeren omdat de pakkettenmap niet beschrijfbaar is!

Ik heb in ftp de pakkettenmap gecontroleerd en deze staat op 777

Kan iemand mij vertellen wat er aan de hand is?   :'(

Offline Kryzen

  • Localizer
  • Board Moderators
  • *
  • Posts: 826
  • Gender: Male
  • SMF Version: 2.0.11
  • SP Version: 2.3.6
Re: pakkettenmap niet beschrijfbaar
« Reply #1 on: May 30, 2012, 06:56:40 AM »
Hoi, welkom bij Simple Portal! :) Ik heb dat probleem zelf eigenlijk nog nooit gehad, maar probeer eens een nieuwe map aan te maken genaamd 'temp'. Wanneer dat niet werkt, controleer de paden naar de packages map dan eens, misschien staat die verkeerd. ;)

Offline martin

  • Semi Newbie
  • *
  • Posts: 6
  • SMF Version: 2.0.2
  • SP Version: 2.3.5
Re: pakkettenmap niet beschrijfbaar
« Reply #2 on: May 30, 2012, 07:25:14 AM »
Hoe controleer ik die paden?

Offline Kryzen

  • Localizer
  • Board Moderators
  • *
  • Posts: 826
  • Gender: Male
  • SMF Version: 2.0.11
  • SP Version: 2.3.6
Re: pakkettenmap niet beschrijfbaar
« Reply #3 on: May 30, 2012, 07:36:00 AM »
Repair_settings.php downloaden, uploaden naar je site, uitvoeren en klikken op de 'recommended value' bij de packages map. :) Als je het niet kan vinden, zeg het dan even en dan maak ik een screenshot voor je. ;)

Offline martin

  • Semi Newbie
  • *
  • Posts: 6
  • SMF Version: 2.0.2
  • SP Version: 2.3.5
Re: pakkettenmap niet beschrijfbaar
« Reply #4 on: May 30, 2012, 07:48:11 AM »
Ik heb het bestand geüpload, maar begrijp niet hoe ik het moet uitvoeren. in het forum staat nu wel een melding van een beveiliging risico.

Offline Kryzen

  • Localizer
  • Board Moderators
  • *
  • Posts: 826
  • Gender: Male
  • SMF Version: 2.0.11
  • SP Version: 2.3.6
Re: pakkettenmap niet beschrijfbaar
« Reply #5 on: May 30, 2012, 07:49:57 AM »
Stel dat je forum staat op 'http://mijnforum.com/forum/', dan kun je repair_settings.php uitvoeren door naar http://mijnforum.com/forum/repair_settings.php te gaan :)

Offline martin

  • Semi Newbie
  • *
  • Posts: 6
  • SMF Version: 2.0.2
  • SP Version: 2.3.5
Re: pakkettenmap niet beschrijfbaar
« Reply #6 on: May 30, 2012, 07:56:41 AM »
Sorry Nada, maar die map staat er helemaal niet bij. {link verwijderd}
« Last Edit: May 30, 2012, 08:00:27 AM by Dr. Deejay »

Offline Kryzen

  • Localizer
  • Board Moderators
  • *
  • Posts: 826
  • Gender: Male
  • SMF Version: 2.0.11
  • SP Version: 2.3.6
Re: pakkettenmap niet beschrijfbaar
« Reply #7 on: May 30, 2012, 08:01:33 AM »
Sorry, ik bedoelde de attachment map. :P Maar die blijkt ook goed te staan, dus ik zal even voor je gaan kijken. :) Overigens heb ik de link weg gehaald, aangezien er database informatie in stond. ;)

Offline Kryzen

  • Localizer
  • Board Moderators
  • *
  • Posts: 826
  • Gender: Male
  • SMF Version: 2.0.11
  • SP Version: 2.3.6
Re: pakkettenmap niet beschrijfbaar
« Reply #8 on: May 30, 2012, 03:39:07 PM »
Probeer dit eens? :)

Offline martin

  • Semi Newbie
  • *
  • Posts: 6
  • SMF Version: 2.0.2
  • SP Version: 2.3.5
Re: pakkettenmap niet beschrijfbaar
« Reply #9 on: May 31, 2012, 01:15:27 AM »
Bedankt voor je hulp Nada, maar dit gaat me boven mijn pet want ik ben geen programmeur. Dit zou vrij simpel moeten zijn maar ik kom met Simpelportal niets dan problemen tegen die ik zelf niet kan oplossen. De link die je mij liet zien met probeer dit eens dat heb ik al geprobeerd waarna het hele script vastloopt.

Ik wil een forum dat er uitziet als het forum waar we nu op zitten, behalve de kleur dan. Ik zoek verder.

groet,

Martin.

Offline martin

  • Semi Newbie
  • *
  • Posts: 6
  • SMF Version: 2.0.2
  • SP Version: 2.3.5
Re: pakkettenmap niet beschrijfbaar
« Reply #10 on: May 31, 2012, 09:16:23 AM »
Heeft iemand nog een idee want ik kan helemaal geen mod's installeren. Wat ik ook probeer ik blijf de melding krijgen dat de pakkettenmap niet beschrijfbaar is. :)

Offline Devil jimmy

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 73
  • Gender: Male
  • SMF Version: 2.0.2
  • SP Version: 2.3.5
Re: pakkettenmap niet beschrijfbaar
« Reply #11 on: May 31, 2012, 10:41:21 AM »
via ftp in je map Packages een nieuwe map aanmaken genaamd temp
dan de volledige map op 777 zetten
rechts klik op de map packages ---- bestandsatributen---- daar dan bij numerieke waarde 777 zetten en aanvinken toepassen op alle submappen
dan zou het normaal moeten gaan als je paden tenminste goed staan in je beheer van je forum

Offline AngelinaBelle

  • Comrade
  • *
  • Posts: 4870
  • Gender: Female
  • SMF Version: 2 RC3
  • SP Version: 2.3.2
Re: pakkettenmap niet beschrijfbaar
« Reply #12 on: November 19, 2013, 01:01:28 PM »
Apologies -- I have marked this topic "Solved"
Devil jimmy -- thank you for very good advice.
http://simpleportal.net/index.php?action=docs;area=solving_install_problems (apologies; no Dutch translation is so far available)

Please mark "not solved" if necessary.
Please to keep this website running, if you like SimplePortal, make a
one-time subscription. Thank you for your support.

Have you tried the SimplePortal documentation?

Offline dvdrie

  • Just Registered
  • Posts: 1
  • SMF Version: 2.0.6
  • SP Version: None
Re: pakkettenmap niet beschrijfbaar
« Reply #13 on: November 26, 2013, 04:12:02 AM »
via ftp in je map Packages een nieuwe map aanmaken genaamd temp
dan de volledige map op 777 zetten
rechts klik op de map packages ---- bestandsatributen---- daar dan bij numerieke waarde 777 zetten en aanvinken toepassen op alle submappen
dan zou het normaal moeten gaan als je paden tenminste goed staan in je beheer van je forum
Hallo,

Ik ben sinds kort bezig met smf en wil van phpbb3 naar smf omdat ik denk dat het wat makkelijker werkt als phpbb en sommige onderdelen krijg ik in phpbb niet voor elkaar.

Ik heb ook dit probleem met pakketbeheer, er wordt gezegd dat het pakketbestand niet beschrijfbaar is. Ik heb volgens mij alle oplossingen hier al geprobeerd maar nog geen resultaat. Ik vraag me wel af of de misschien de paden niet kloppen, weet niet precies waar ik die kan vinden.

p.s. Ik weet niet of de omzetting van de database van phpbb naar smf een te groot probleem gaat worden, dan moet ik er toch maar van af zien. Ik zit daarbij op 200 leden en enkele duizenden berichten die ik niet wil verliezen.
-----------------------
Edit 27 11:
Ik dacht misschien is de installatie niet schoon genoeg dus heb ik om te testen een 2e smf forum aangemaakt, maar had hierbij hetzelfde probleem: mods kreeg ik ook hierbij niet geinstalleerd vanwege het pakketprobleem. Maar na een map temp te hebben toegevoegd werkte het het ineens wel. Waarschijnlijk moet het een schone installatie zijn?
« Last Edit: November 27, 2013, 04:56:48 AM by dvdrie »