collapse collapse

* User Info

 
 
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

* Who's Online

  • Dot Guests: 130
  • Dot Hidden: 0
  • Dot Users: 0

There aren't any users online.

* Shoutbox

Refresh History
  • Shoutbox is not for support!
  • {OCS}MasterSeal: Yup, Still adore SP
    April 21, 2019, 07:08:06 PM
  • {OCS}MasterSeal: STILL love SP :)
    November 24, 2018, 05:05:50 AM
  • ♦ Ninja ZX-10RR ♦: <3 aegersz
    September 13, 2018, 03:36:09 PM
  • aegersz: I STILL <3 LOVE SimplePortal
    September 13, 2018, 07:11:39 AM
  • aegersz: o LOVE you guys - Simple Portal rocks !
    May 09, 2018, 05:18:59 AM
  • Chen Zhen: our apologies for the site being down.. please read server issues topic
    March 22, 2018, 05:32:38 AM
  • {OCS}MasterSeal: LOL PLEASE forget I just posted that. I found the answer in my own dang post back in 2015. lol sorry!
    July 04, 2017, 10:47:55 PM
  • {OCS}MasterSeal: I know this SB isnt' for support, but I just have a general question. Who would I contact to find out where SP stores its block info? Is it DB driven or files? I searched the site but came up with nothing. probably my fault any insight is appreciated.
    July 04, 2017, 10:43:36 PM
  • ♦ Ninja ZX-10RR ♦: Excuse me but what does Simpleportal have to deal with that?
    February 05, 2017, 08:21:14 PM
  • WhiteEagle: of course IMHO that site appears to be dead :(
    February 04, 2017, 01:08:05 PM
  • WhiteEagle: If I can get that, then I'll use it for that site...
    February 04, 2017, 01:07:35 PM
  • WhiteEagle: decided to not use SMF for any projects, unless I can get a copy of the premium version of the fanfiction archive plugin
    February 04, 2017, 01:06:54 PM
  • expertdecisions: cloudflare
    January 28, 2017, 08:01:47 AM
  • aegersz: SM release 2.0.13 !
    January 12, 2017, 06:00:13 AM
  • raffo: Tks Emanuele, even if I didn't understand the fix :D
    November 07, 2016, 02:01:20 AM
  • emanuele: [link]
    November 01, 2016, 12:43:50 PM
  • emanuele: raffo: the English support board is a good place. ;)
    November 01, 2016, 12:43:38 PM
  • raffo: Where can I find the fix for the shoutbox?
    November 01, 2016, 05:06:09 AM
  • {OCS}MasterSeal: To the SP team, I make a point to come here and thank you as much as possible for your work.  so again, THANK YOU!
    October 28, 2016, 10:38:05 AM
  • emanuele: That's indeed funny, the limit is present only in the patch and not the full install.
    October 22, 2016, 06:14:58 PM
Welcome to SimplePortal.net! You can download SimplePortal from the Downloads Area!

Author Topic: Is this possible with SP?  (Read 7138 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline 420connect

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 94
Is this possible with SP?
« on: July 06, 2015, 01:49:31 PM »
I've recently updated my theme to become mobile friendly and whilst viewing the forum on a mobile-device, I have chosen to hide my side column completely.

My issue is, the side column contained a banner I *need* to have on show, so am having a new horizontal banner made up..

My question is could anyone help with some code that would only enable a block (the new horizontal banner) when it is being viewed by a mobile device?

basically a sort of PHP version of:
 IF (side column) = hidden THEN show (horizontal banner) instead..

 :thumbsup:

A million thanks to anyone who's able to help! :)

Offline ♦ Ninja ZX-10RR ♦

  • Spammer Hammer
  • Support
  • *
  • Posts: 1183
  • Gender: Male
  • Sniper Legends
    • Virtual Interactive Games Entertainment™
  • SMF Version: 2.0.13
  • SP Version: 2.3.6
  • Elkarte Version: 1.0.6
Re: Is this possible with SP?
« Reply #1 on: July 06, 2015, 02:06:19 PM »
Have you tried SimplePortal Documentation before asking? ;)
F.A.Q.  English Support  |  Blocks Support
Fancy Feature idea ?!  |  Blocks Requests
Themes & Graphics

▼ My job! ▼

No PMs for support unless it's a paid request. Thank you! :)
#OpIsis

Offline Burke Knight

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 394
  • Gender: Male
  • I tell it how I see it. Don't like it? Hit Alt+F4
    • BurkeKnight Enterprises
  • SMF Version: None
  • SP Version: None
  • Elkarte Version: None
Re: Is this possible with SP?
« Reply #2 on: July 06, 2015, 08:07:15 PM »

Offline 420connect

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 94
Re: Is this possible with SP?
« Reply #3 on: July 07, 2015, 06:29:28 AM »
Forgive me if I've missed something, but this is what I've already achieved myself.. (hiding the side column on mobile devices)

I'm looking for a way to detect that the side columns are hidden, then activate a new 'top/header' block..   :P

Offline ♦ Ninja ZX-10RR ♦

  • Spammer Hammer
  • Support
  • *
  • Posts: 1183
  • Gender: Male
  • Sniper Legends
    • Virtual Interactive Games Entertainment™
  • SMF Version: 2.0.13
  • SP Version: 2.3.6
  • Elkarte Version: 1.0.6
Re: Is this possible with SP?
« Reply #4 on: July 07, 2015, 07:31:40 PM »
And... Do exactly the opposite with that block? That's the same thing reversed.
Have you tried SimplePortal Documentation before asking? ;)
F.A.Q.  English Support  |  Blocks Support
Fancy Feature idea ?!  |  Blocks Requests
Themes & Graphics

▼ My job! ▼

No PMs for support unless it's a paid request. Thank you! :)
#OpIsis

Offline 420connect

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 94
Re: Is this possible with SP?
« Reply #5 on: July 08, 2015, 01:21:06 PM »
I think I "see" what I wasn't before :P  :applause:

although how I'm trying to do it, doesn't seem to be working..

I've got

Code: [Select]
@media only screen and (max-width: 750px), only screen and (min-resolution: 300dpi) {

#sp_right {
display: none;
}
       #sp_header, sp_footer {
display: block;
width: auto !important;
padding: 0;
}

and further up the page where #sp_header, sp_footer is mentioned I had:

Code: [Select]
#sp_header, #sp_footer
{
        display: none;
}

I'm trying to have the header and footer blocks, hidden on big screens but shown on small and the side block, in reverse..  :-[

Appreciated if you can put me right!

Offline ♦ Ninja ZX-10RR ♦

  • Spammer Hammer
  • Support
  • *
  • Posts: 1183
  • Gender: Male
  • Sniper Legends
    • Virtual Interactive Games Entertainment™
  • SMF Version: 2.0.13
  • SP Version: 2.3.6
  • Elkarte Version: 1.0.6
Re: Is this possible with SP?
« Reply #6 on: July 08, 2015, 01:55:31 PM »
Hmm, odd. URL maybe? :)
Have you tried SimplePortal Documentation before asking? ;)
F.A.Q.  English Support  |  Blocks Support
Fancy Feature idea ?!  |  Blocks Requests
Themes & Graphics

▼ My job! ▼

No PMs for support unless it's a paid request. Thank you! :)
#OpIsis

Offline 420connect

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 94
Re: Is this possible with SP?
« Reply #7 on: July 08, 2015, 02:09:07 PM »
420Connect.co.uk ~ Thanks for having a look! :)

My Portal.css ~ http://pastebin.com/q8aDqtie

just to add, I've just noticed my shoutbox has gone strange looking..

would my edits have caused this? o.O

« Last Edit: July 08, 2015, 02:13:43 PM by 420connect »

Offline ♦ Ninja ZX-10RR ♦

  • Spammer Hammer
  • Support
  • *
  • Posts: 1183
  • Gender: Male
  • Sniper Legends
    • Virtual Interactive Games Entertainment™
  • SMF Version: 2.0.13
  • SP Version: 2.3.6
  • Elkarte Version: 1.0.6
Re: Is this possible with SP?
« Reply #8 on: July 08, 2015, 02:19:54 PM »
Not sure what it's wrong... It works here. Did you flush your forum & browser cache? :P
Have you tried SimplePortal Documentation before asking? ;)
F.A.Q.  English Support  |  Blocks Support
Fancy Feature idea ?!  |  Blocks Requests
Themes & Graphics

▼ My job! ▼

No PMs for support unless it's a paid request. Thank you! :)
#OpIsis

Offline 420connect

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 94
Re: Is this possible with SP?
« Reply #9 on: July 08, 2015, 02:35:00 PM »
Ahh, it was just a delay in the css updating..
My apologies!  :P

.. I'm trying the same idea to change from on a big screen: 2 ads next to each other
and on small screen: one ad shows.

I've got one set in the 'bottom' blocks and one set in the 'footer' blocks but, it looks as if "sp_bottom" doesn't exist? o.O

Offline ♦ Ninja ZX-10RR ♦

  • Spammer Hammer
  • Support
  • *
  • Posts: 1183
  • Gender: Male
  • Sniper Legends
    • Virtual Interactive Games Entertainment™
  • SMF Version: 2.0.13
  • SP Version: 2.3.6
  • Elkarte Version: 1.0.6
Re: Is this possible with SP?
« Reply #10 on: July 08, 2015, 02:52:55 PM »
Ahh, it was just a delay in the css updating..
My apologies!  :P
I figured, np ;D

.. I'm trying the same idea to change from on a big screen: 2 ads next to each other
and on small screen: one ad shows.

I've got one set in the 'bottom' blocks and one set in the 'footer' blocks but, it looks as if "sp_bottom" doesn't exist? o.O
Yup, they are sp_footer, not sp_bottom. I'd suggest to use the block ID to create the selector, it's the best way that will never cause issues with other elements.
For example, to indicate your ads block (desktop version) I'd use this:
Code: [Select]
td#sp_center div#sp_block_75
{
css properties
}
EDIT: fixed the typo
« Last Edit: July 23, 2015, 08:53:53 AM by ♦ Ninja ZX-10RR ♦ »
Have you tried SimplePortal Documentation before asking? ;)
F.A.Q.  English Support  |  Blocks Support
Fancy Feature idea ?!  |  Blocks Requests
Themes & Graphics

▼ My job! ▼

No PMs for support unless it's a paid request. Thank you! :)
#OpIsis

Offline 420connect

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 94
Re: Is this possible with SP?
« Reply #11 on: July 08, 2015, 03:06:49 PM »
Just to be sure I've got this right: (and whilst waiting it to update)

Code: [Select]
@media only screen and (max-width: 750px), only screen and (min-resolution: 300dpi) {

#sp_right {
display: none;
}
#sp_header, #sp_footer {
display: block;
width: auto !important;
padding: 0;
}
div#sp_center div#sp_block_75 {

display: none;
}

}

Offline ♦ Ninja ZX-10RR ♦

  • Spammer Hammer
  • Support
  • *
  • Posts: 1183
  • Gender: Male
  • Sniper Legends
    • Virtual Interactive Games Entertainment™
  • SMF Version: 2.0.13
  • SP Version: 2.3.6
  • Elkarte Version: 1.0.6
Re: Is this possible with SP?
« Reply #12 on: July 08, 2015, 03:27:21 PM »
Typo on my part, sorry. It's td#sp_center instead of div#sp_center. Too much beer I guess, ahah ;D
Besides, if you want to update and see the changes immediately, usually a ctrl+f5 works ;)
« Last Edit: July 08, 2015, 03:29:28 PM by ♦ Ninja ZX-10RR ♦ »
Have you tried SimplePortal Documentation before asking? ;)
F.A.Q.  English Support  |  Blocks Support
Fancy Feature idea ?!  |  Blocks Requests
Themes & Graphics

▼ My job! ▼

No PMs for support unless it's a paid request. Thank you! :)
#OpIsis

Offline 420connect

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 94
Re: Is this possible with SP?
« Reply #13 on: July 08, 2015, 03:40:57 PM »
Woo hoo!  8)

Thanks again for saving the day with your ninja magic! :)  :applause:  :thumbsup:

Offline ♦ Ninja ZX-10RR ♦

  • Spammer Hammer
  • Support
  • *
  • Posts: 1183
  • Gender: Male
  • Sniper Legends
    • Virtual Interactive Games Entertainment™
  • SMF Version: 2.0.13
  • SP Version: 2.3.6
  • Elkarte Version: 1.0.6
Re: Is this possible with SP?
« Reply #14 on: July 08, 2015, 05:04:43 PM »
^_^ glad to be helpful! You can mark the topic as solved, however, I'd suggest to edit the code a little, at least the one you use for the ads block, since it shows 2 ads as if they were a list, and the bottom one is 1px more on the right. This is probably due to the code you used, I bet you did a &nbsp; between the 2 ads, which could cause such slightly broken layout in these cases.
Have you tried SimplePortal Documentation before asking? ;)
F.A.Q.  English Support  |  Blocks Support
Fancy Feature idea ?!  |  Blocks Requests
Themes & Graphics

▼ My job! ▼

No PMs for support unless it's a paid request. Thank you! :)
#OpIsis