collapse collapse

* User Info

 
 
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

* Who's Online

  • Dot Guests: 109
  • Dot Hidden: 0
  • Dot Users: 1
  • Dot Users Online:

* Shoutbox

Refresh History
  • Shoutbox is not for support!
  • aegersz: o LOVE you guys - Simple Portal rocks !
    May 09, 2018, 05:18:59 AM
  • Chen Zhen: our apologies for the site being down.. please read server issues topic
    March 22, 2018, 05:32:38 AM
  • {OCS}MasterSeal: LOL PLEASE forget I just posted that. I found the answer in my own dang post back in 2015. lol sorry!
    July 04, 2017, 10:47:55 PM
  • {OCS}MasterSeal: I know this SB isnt' for support, but I just have a general question. Who would I contact to find out where SP stores its block info? Is it DB driven or files? I searched the site but came up with nothing. probably my fault any insight is appreciated.
    July 04, 2017, 10:43:36 PM
  • ♦ Ninja ZX-10RR ♦: Excuse me but what does Simpleportal have to deal with that?
    February 05, 2017, 08:21:14 PM
  • WhiteEagle: of course IMHO that site appears to be dead :(
    February 04, 2017, 01:08:05 PM
  • WhiteEagle: If I can get that, then I'll use it for that site...
    February 04, 2017, 01:07:35 PM
  • WhiteEagle: decided to not use SMF for any projects, unless I can get a copy of the premium version of the fanfiction archive plugin
    February 04, 2017, 01:06:54 PM
  • expertdecisions: cloudflare
    January 28, 2017, 08:01:47 AM
  • aegersz: SM release 2.0.13 !
    January 12, 2017, 06:00:13 AM
  • raffo: Tks Emanuele, even if I didn't understand the fix :D
    November 07, 2016, 02:01:20 AM
  • emanuele: [link]
    November 01, 2016, 12:43:50 PM
  • emanuele: raffo: the English support board is a good place. ;)
    November 01, 2016, 12:43:38 PM
  • raffo: Where can I find the fix for the shoutbox?
    November 01, 2016, 05:06:09 AM
  • {OCS}MasterSeal: To the SP team, I make a point to come here and thank you as much as possible for your work.  so again, THANK YOU!
    October 28, 2016, 10:38:05 AM
  • emanuele: That's indeed funny, the limit is present only in the patch and not the full install.
    October 22, 2016, 06:14:58 PM
  • phantomm: and from what I see only patch is broken, full install package is fine
    October 21, 2016, 03:44:44 PM
  • phantomm: they say it for over 3 weeks now..
    October 21, 2016, 03:43:52 PM
  • aegersz: SMF say that bug fix 2.0.13 is coming soon ...
    October 19, 2016, 06:46:12 PM

* Recent Posts

Thanks for having an interest with our portal. If you have any requests for features, have a look at the Feature Requests board.

Author Topic: Particular Code Not Working  (Read 5361 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Ian M

  • Semi Newbie
  • *
  • Posts: 19
  • Gender: Male
  • SMF Version: 2.0.11
  • SP Version: 2.3.6
Particular Code Not Working
« on: June 02, 2016, 06:23:00 AM »
Hi all.

Bit of a long shot I know, but was wondering if anyone could give me a clue where to look for a problem with one block and it's code (or something missing elsewhere).

I have a mod from SMF Packs called Activity Stream which is working 100% and there are no issues at all. I'd like to put the stream into a block and have got the code directly from SMF Packs which as coding goes to add to a block is about as simple as it gets:

<?php
activity_stream('portal');
?>

Unfortunately all I'm getting is an empty block. Apart from hiding the block in it's default location via it's menu, there isn't any configuration to do, so it really is a simple job. I have numerous blocks working 100% and no errors in the log.

So my question is, does this cry out to anyone that I need to check a file somewhere or a similar.

I know it's a long shot and there are so many variables but I'm hoping it triggers something with someone !!

Many thanks.





Offline ♦ Ninja ZX-10RR ♦

  • Spammer Hammer
  • Support
  • *
  • Posts: 1155
  • Gender: Male
  • Sniper Legends
    • Virtual Interactive Games Entertainment™
  • SMF Version: 2.0.13
  • SP Version: 2.3.6
  • Elkarte Version: 1.0.6
Re: Particular Code Not Working
« Reply #1 on: June 02, 2016, 10:06:40 AM »
I'm sorry but you will have to ask them, if they provide you with some code and it doesn't work, it's their mistake... My guess is that you are missing a require_once for the file that needs to be called, but I don't know which one and not sure I am right about it, either.
Btw, if you are using a php block you don't need <?php ?> tags.

Regards
Have you tried SimplePortal Documentation before asking? ;)
F.A.Q.  English Support  |  Blocks Support
Fancy Feature idea ?!  |  Blocks Requests
Themes & Graphics

▼ My job! ▼

No PMs for support unless it's a paid request. Thank you! :)
#OpIsis

Offline Chen Zhen

  • The Underdog
  • Operations Manager
  • *
  • Posts: 1306
  • Gender: Male
  • Kinesis
    • WebDev
  • SMF Version: 2.1
  • SP Version: 2.3.7
  • Elkarte Version: None
Re: Particular Code Not Working
« Reply #2 on: June 02, 2016, 04:03:58 PM »

If your SP setting of "Disable PHP Validation" is enabled then the block may save without showing you the actual error.
In which case the error may only show in your php error file.

I'm guessing that perhaps the file containing the required function has not been included/loaded.
Figure out what file contains that function & attempt to include it with the require_once function.
This is a paid mod that I do not have an example of therefore this is something you will need to figure out.
As Ninja has stated the author of the mod should be able to help you but if you can tell us what the file name is & its location then I can attempt a possible solution.

ie.
let us say the file containing the function is located at: ../Sources/ActivityStream.php
Code: [Select]
global $sourcedir;
require_once($sourcedir . '/ActivityStream.php');
activity_stream('portal');

Regards.

Offline Ian M

  • Semi Newbie
  • *
  • Posts: 19
  • Gender: Male
  • SMF Version: 2.0.11
  • SP Version: 2.3.6
Re: Particular Code Not Working
« Reply #3 on: June 03, 2016, 10:13:07 AM »
Thank you very much for your replies and assistance.

For anyone who may wish to use this feature in a block, the following code works just fine

Code: [Select]
activity_stream('portal');

if (!function_exists('template_stream'))
loadTemplate('Stream');

template_stream();