collapse collapse

* Archive Notice

This is an Archive Forum.

The content in this forum may be out-of-date or have been superseded by newer information, and links in forum pages to other sites may not work. This forum contains archives for future reference.

Visit our thread at Simple Machines Forum for current support.

* User Info

 
 
Welcome, Guest. Please login or register.

* Who's Online

  • Dot Guests: 124
  • Dot Hidden: 0
  • Dot Users: 0

There aren't any users online.

* Shoutbox

Refresh History
  • Shoutbox is not for support!
  • {OCS}MasterSeal: Yup, Still adore SP
    April 21, 2019, 07:08:06 PM
  • {OCS}MasterSeal: STILL love SP :)
    November 24, 2018, 05:05:50 AM
  • ♦ Ninja ZX-10RR ♦: <3 aegersz
    September 13, 2018, 03:36:09 PM
  • aegersz: I STILL <3 LOVE SimplePortal
    September 13, 2018, 07:11:39 AM
  • aegersz: o LOVE you guys - Simple Portal rocks !
    May 09, 2018, 05:18:59 AM
  • Chen Zhen: our apologies for the site being down.. please read server issues topic
    March 22, 2018, 05:32:38 AM
  • {OCS}MasterSeal: LOL PLEASE forget I just posted that. I found the answer in my own dang post back in 2015. lol sorry!
    July 04, 2017, 10:47:55 PM
  • {OCS}MasterSeal: I know this SB isnt' for support, but I just have a general question. Who would I contact to find out where SP stores its block info? Is it DB driven or files? I searched the site but came up with nothing. probably my fault any insight is appreciated.
    July 04, 2017, 10:43:36 PM
  • ♦ Ninja ZX-10RR ♦: Excuse me but what does Simpleportal have to deal with that?
    February 05, 2017, 08:21:14 PM
  • WhiteEagle: of course IMHO that site appears to be dead :(
    February 04, 2017, 01:08:05 PM
  • WhiteEagle: If I can get that, then I'll use it for that site...
    February 04, 2017, 01:07:35 PM
  • WhiteEagle: decided to not use SMF for any projects, unless I can get a copy of the premium version of the fanfiction archive plugin
    February 04, 2017, 01:06:54 PM
  • expertdecisions: cloudflare
    January 28, 2017, 08:01:47 AM
  • aegersz: SM release 2.0.13 !
    January 12, 2017, 06:00:13 AM
  • raffo: Tks Emanuele, even if I didn't understand the fix :D
    November 07, 2016, 02:01:20 AM
  • emanuele: [link]
    November 01, 2016, 12:43:50 PM
  • emanuele: raffo: the English support board is a good place. ;)
    November 01, 2016, 12:43:38 PM
  • raffo: Where can I find the fix for the shoutbox?
    November 01, 2016, 05:06:09 AM
  • {OCS}MasterSeal: To the SP team, I make a point to come here and thank you as much as possible for your work.  so again, THANK YOU!
    October 28, 2016, 10:38:05 AM
  • emanuele: That's indeed funny, the limit is present only in the patch and not the full install.
    October 22, 2016, 06:14:58 PM

* Recent Posts

Adding Forums Button to Nav bar by jirapon
[August 01, 2019, 09:07:12 AM]


Re: Board Icons by ♦ Ninja ZX-10RR ♦
[July 30, 2019, 04:03:41 PM]


MOVED: Czech translation???? by ♦ Ninja ZX-10RR ♦
[July 30, 2019, 03:04:51 PM]


Board Icons by jirapon
[July 30, 2019, 07:28:44 AM]


Re: Thankyou Simpleportal, by ♦ Ninja ZX-10RR ♦
[July 29, 2019, 09:41:29 AM]

Blocks speak! Do you have an interest in getting more blocks - or even making your own? The Blocks Board is for you!

Author Topic: Error with /index.php?news8=  (Read 11865 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline MESSIAH

  • Semi Newbie
  • *
  • Posts: 39
  • Gender: Male
    • Forum 4 make money
  • SMF Version: 2.0.2
  • SP Version: 2.3.5
Error with /index.php?news8=
« on: April 05, 2012, 03:28:56 PM »
I noticed for this error different endings URL
Quote
http://yoump3.pl/index.php?news8=http%3A%2F%2Fwww.sjoseoperario.com.br%2Ffotos%2Faney%2Fisow%2F
Quote
http://yoump3.pl/index.php?news8=http%3A%2F%2Fwww.horsedrawncaravans.com%2F_de%2Fimu%2Fmovidi%2F

Look in this URLs: all are similar - http://mywebsite + news8= + http://someshitwebsite
« Last Edit: April 16, 2012, 11:58:23 AM by MESSIAH »

Offline AngelinaBelle

  • Comrade
  • *
  • Posts: 4870
  • Gender: Female
  • SMF Version: 2 RC3
  • SP Version: 2.3.2
Re: Error with /index.php?news8=
« Reply #1 on: April 09, 2012, 09:11:11 PM »
Some sites have linked to your site with this "news8=" in the URL.
And you are contributing to the problem right here, right now, by providing such links here at simpleportal.net.

I do not know which website has started this problem for you, but I think you may want to edit this post to break up the URL, so you do not give Google more amunition for this.


I do not know the reason for the rest of it.  Can you attach your Subs.php?
Please to keep this website running, if you like SimplePortal, make a
one-time subscription. Thank you for your support.

Have you tried the SimplePortal documentation?

Offline ccbtimewiz

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 2185
  • Gender: Male
  • $("div.content:dd").hide();
  • SMF Version: None
  • SP Version: None
  • Elkarte Version: None
  • EhPortal Version: None
Re: Error with /index.php?news8=
« Reply #2 on: April 09, 2012, 09:26:49 PM »
SMF should throw out requests that it can't find instead of processing them... a fresh file shows that line to be:

Code: [Select]
$pageindex .= sprintf($base_link, $tmpStart, $tmpStart / $num_per_page + 1);
An argument is not being passed properly, what modifications have you made to your forum that pertain to URL rewriting or similar?

Offline MESSIAH

  • Semi Newbie
  • *
  • Posts: 39
  • Gender: Male
    • Forum 4 make money
  • SMF Version: 2.0.2
  • SP Version: 2.3.5
Re: Error with /index.php?news8=
« Reply #3 on: April 10, 2012, 03:31:59 AM »
Some sites have linked to your site with this "news8=" in the URL.
And you are contributing to the problem right here, right now, by providing such links here at simpleportal.net.

I do not know which website has started this problem for you, but I think you may want to edit this post to break up the URL, so you do not give Google more amunition for this.


I do not know the reason for the rest of it.  Can you attach your Subs.php?

I once had a small problem with spam bots
Now, the problem disappeared. sometimes I have a problem with this:
Code: [Select]
http://yoump3.pl/index.php?/%5Bobject%20Object%5D
2: sprintf() [<a href='function.sprintf'>function.sprintf</a>]: Too few arguments
Plik: /home/messiah/public_html/Sources/Subs.php
Linia: 662
Does this argument comes from simpleportal?

Offline MESSIAH

  • Semi Newbie
  • *
  • Posts: 39
  • Gender: Male
    • Forum 4 make money
  • SMF Version: 2.0.2
  • SP Version: 2.3.5
Re: Error with /index.php?news8=
« Reply #4 on: April 10, 2012, 03:34:57 AM »
SMF should throw out requests that it can't find instead of processing them... a fresh file shows that line to be:

Code: [Select]
$pageindex .= sprintf($base_link, $tmpStart, $tmpStart / $num_per_page + 1);
An argument is not being passed properly, what modifications have you made to your forum that pertain to URL rewriting or similar?

I have no idea. I have a few mods but I do not think to interfere in the links

Offline AngelinaBelle

  • Comrade
  • *
  • Posts: 4870
  • Gender: Female
  • SMF Version: 2 RC3
  • SP Version: 2.3.2
Re: Error with /index.php?news8=
« Reply #5 on: April 10, 2012, 01:57:32 PM »
Line 662 of Subs.php looks identical to the fresh copy to me.
Please look at the HTML of your web page.  You will see, in the pagination for your front-page boardnews items,
/?news8=3

If, instead, it were
/news8=3
or else
?news8=3

Then everything seems to be OK.

Where does news8 come from? from function sp_boardNews
Code: [Select]
  $limit = count($posts);
  $start = !empty($_REQUEST['news' . $id]) ? (int) $_REQUEST['news' . $id] : 0;
  $clean_url = preg_replace('~news' . $id . '=\d+;?~', '', $_SERVER['REQUEST_URL']);
  $current_url = $clean_url . (strpos($clean_url, '?') !== false ? (in_array(substr($clean_url, -1), array(';', '?')) ? '' : ';') : '?');
  $page_index = constructPageIndex($current_url . 'news' . $id . '=%1$d', $start, $limit, $per_page, true);
I think the line which starts with $current_url might be sticking the "?" in where it does not belong.
I am going to ask devs, customizers, and debuggers about this one.
Do you have any mods related to the URL? something for prettifying the URL?
Are you using a pretty URLs setting in SMF?
Thanks for the additional information.

 
Please to keep this website running, if you like SimplePortal, make a
one-time subscription. Thank you for your support.

Have you tried the SimplePortal documentation?

Offline MESSIAH

  • Semi Newbie
  • *
  • Posts: 39
  • Gender: Male
    • Forum 4 make money
  • SMF Version: 2.0.2
  • SP Version: 2.3.5
Re: Error with /index.php?news8=
« Reply #6 on: April 10, 2012, 02:21:43 PM »
Do you have any mods related to the URL? something for prettifying the URL?
Check my attachment
Zainstaluj modyfikacje = install mod
Odinstaluj = uninstall
Are you using a pretty URLs setting in SMF?
No i use default settings

You welcome -  teach me PHP then I will help others :)
I saw your tests. Do not see any errors in the logs. If You want I do the test account for You.
Thanks for the additional information.
« Last Edit: April 10, 2012, 02:50:13 PM by MESSIAH »

Offline AngelinaBelle

  • Comrade
  • *
  • Posts: 4870
  • Gender: Female
  • SMF Version: 2 RC3
  • SP Version: 2.3.2
Re: Error with /index.php?news8=
« Reply #7 on: April 10, 2012, 02:48:39 PM »
Thanks for that list.
So perhaps simpleportal is confused about whether http://yoump3.pl/ is "pretty" or not.
When we start with http://yoump3.pl/index.php, there is never any problem with the pagination.

I would not be a very good php teacher.  I learned what I know about it by reading tutorials and manuals online and reading the SMF files for examples.

Your list looks like both SimplePortal 2.3.4 and SimplePortal 2.3.5 are installed.  This is not a good thing.
Please to keep this website running, if you like SimplePortal, make a
one-time subscription. Thank you for your support.

Have you tried the SimplePortal documentation?

Offline MESSIAH

  • Semi Newbie
  • *
  • Posts: 39
  • Gender: Male
    • Forum 4 make money
  • SMF Version: 2.0.2
  • SP Version: 2.3.5
Re: Error with /index.php?news8=
« Reply #8 on: April 10, 2012, 02:56:45 PM »
Your list looks like both SimplePortal 2.3.4 and SimplePortal 2.3.5 are installed.  This is not a good thing.
SimplePortal 2.3.4 - Polish language
SimplePortal 2.3.5 - Actived mod

I still waiting for 2.3.5 - Polish language

BTW - I almost forgot. Some months ago I changed my domain name to yoump3.pl. - audioground.pl redirected to the current - this could be the cause of errors?

Offline AngelinaBelle

  • Comrade
  • *
  • Posts: 4870
  • Gender: Female
  • SMF Version: 2 RC3
  • SP Version: 2.3.2
Re: Error with /index.php?news8=
« Reply #9 on: April 10, 2012, 03:44:03 PM »
That makes more sense.  I am sorry that I do not read Polish.
It could help if you change the redirect so it goes to yoump3.pl/index.php

Everything seems to be fine if you start at  yoump3.pl/index.php
Please to keep this website running, if you like SimplePortal, make a
one-time subscription. Thank you for your support.

Have you tried the SimplePortal documentation?

Offline MESSIAH

  • Semi Newbie
  • *
  • Posts: 39
  • Gender: Male
    • Forum 4 make money
  • SMF Version: 2.0.2
  • SP Version: 2.3.5
Re: Error with /index.php?news8=
« Reply #10 on: April 10, 2012, 04:23:47 PM »
That makes more sense.  I am sorry that I do not read Polish.
It could help if you change the redirect so it goes to yoump3.pl/index.php

Everything seems to be fine if you start at  yoump3.pl/index.php

Can You explain why? Why i need redirect to file? Now i just fine i have no errors. I wait few days and will see what's happening

Offline AngelinaBelle

  • Comrade
  • *
  • Posts: 4870
  • Gender: Female
  • SMF Version: 2 RC3
  • SP Version: 2.3.2
Re: Error with /index.php?news8=
« Reply #11 on: April 11, 2012, 08:09:13 AM »
When you use http://yoump3.pl/, the links for the pages are malformed (search the HTML for news8, and you will see this). Whenever I clicked on them, it was some kind of error, and the next page did not show like it should show.

Today, when I use http://yoump3.pl/, I see the same malformed links (when I search the HTML for news8), but they do not seem to cause any error.

What has changed?

Did this fix your problem entirely?
Please to keep this website running, if you like SimplePortal, make a
one-time subscription. Thank you for your support.

Have you tried the SimplePortal documentation?

Offline MESSIAH

  • Semi Newbie
  • *
  • Posts: 39
  • Gender: Male
    • Forum 4 make money
  • SMF Version: 2.0.2
  • SP Version: 2.3.5
Re: Error with /index.php?news8=
« Reply #12 on: April 15, 2012, 06:31:05 AM »
Today, GoogleBot once again made ​​the same error:
Guest: Ip - 66.249.66.85
Quote
http://yoump3.pl/index.php?news8=http%3A%2F%2Fmittelseiferswitz.de%2Fgb%2Fdatenbank%2Fsanopid%2Fevoxuf%2F
and
Quote
http://yoump3.pl/index.php?news8=http%3A%2F%2Fwww.sjoseoperario.com.br%2Ffotos%2Faney%2Fisow%2F
Tell me simple as You can - what I need to do.

My formu are using UTF-8.
« Last Edit: April 15, 2012, 04:17:18 PM by MESSIAH »

Offline MESSIAH

  • Semi Newbie
  • *
  • Posts: 39
  • Gender: Male
    • Forum 4 make money
  • SMF Version: 2.0.2
  • SP Version: 2.3.5
Re: Error with /index.php?news8=
« Reply #13 on: April 16, 2012, 08:19:06 AM »
In CPanel -> Error log
I see something like that:

Quote
[Mon Apr 16 13:11:44 2012] [error] [client "My IP"] File does not exist: /home/messiah/public_html/[object Object]

What is this [object Object]
SMF is a problem or SimplePortal?

Offline AngelinaBelle

  • Comrade
  • *
  • Posts: 4870
  • Gender: Female
  • SMF Version: 2 RC3
  • SP Version: 2.3.2
Re: Error with /index.php?news8=
« Reply #14 on: April 16, 2012, 09:20:34 AM »
Redirect to http://yoump3.pl/index.php and this will work around the problem.

I am not familiar with this cpanel error.  How often does this one happen?
Is there any SMF error at the same time?

Please to keep this website running, if you like SimplePortal, make a
one-time subscription. Thank you for your support.

Have you tried the SimplePortal documentation?

Offline MESSIAH

  • Semi Newbie
  • *
  • Posts: 39
  • Gender: Male
    • Forum 4 make money
  • SMF Version: 2.0.2
  • SP Version: 2.3.5
Re: Error with /index.php?news8=
« Reply #15 on: April 16, 2012, 09:36:19 AM »
How to do redirect to file index.php?
Error in CPanel is always when someone enters the site
Look at this:
http://yoump3.pl/index.php?/%5Bobject%20Object%5D
2: sprintf() [<a href='function.sprintf'>function.sprintf</a>]: Too few arguments
Plik: /home/messiah/public_html/Sources/Subs.php
Linia: 662
Quote
[Mon Apr 16 13:11:44 2012] [error] [client "My IP"] File does not exist: /home/messiah/public_html/[object Object]
this %5Bobject%20Object%5D is this same [object Object]

Yes I got allways doubled error - second error after 2 sec

Offline AngelinaBelle

  • Comrade
  • *
  • Posts: 4870
  • Gender: Female
  • SMF Version: 2 RC3
  • SP Version: 2.3.2
Re: Error with /index.php?news8=
« Reply #16 on: April 16, 2012, 09:43:09 AM »
I understand now.  Yes.  I think there is a bug. When "index.php" does not appear in the URL, but prettyprint is not on, SimplePortal is making the URL wrong in the pagination.

The workaround I gave above should help.
You might even consider using an .htaccess file to force the URL to be rewritten to include index.php.
Please to keep this website running, if you like SimplePortal, make a
one-time subscription. Thank you for your support.

Have you tried the SimplePortal documentation?

Offline MESSIAH

  • Semi Newbie
  • *
  • Posts: 39
  • Gender: Male
    • Forum 4 make money
  • SMF Version: 2.0.2
  • SP Version: 2.3.5
Re: Error with /index.php?news8=
« Reply #17 on: April 16, 2012, 10:28:31 AM »
 :|
I uninstall SimplePortal (with one error in QuerySting.php but I delete manualy) the error is still in CPanel
This is my .htaccess:
Code: [Select]
RewriteEngine on

# -FrontPage-

IndexIgnore .htaccess */.??* *~ *# */HEADER* */README* */_vti*

<Limit GET POST>
order deny,allow
deny from all
allow from all
</Limit>
<Limit PUT DELETE>
order deny,allow
deny from all
</Limit>
AuthName messiah.star-kom.pl
AuthUserFile /home/messiah/public_html/_vti_pvt/service.pwd
AuthGroupFile /home/messiah/public_html/_vti_pvt/service.grp

RewriteCond %{HTTP_HOST} ^herbate\.pl$ [OR]
RewriteCond %{HTTP_HOST} ^www\.herbate\.pl$
RewriteRule ^/?$ "http\:\/\/herbate\.pl\/herbate" [R=301,L]

RewriteCond %{HTTP_HOST} ^audioground\.pl$ [OR]
RewriteCond %{HTTP_HOST} ^www\.audioground\.pl$
RewriteRule ^/?$ "http\:\/\/yoump3\.pl\/index\.php" [R=301,L]

Offline MESSIAH

  • Semi Newbie
  • *
  • Posts: 39
  • Gender: Male
    • Forum 4 make money
  • SMF Version: 2.0.2
  • SP Version: 2.3.5
Re: Error with /index.php?news8=
« Reply #18 on: April 16, 2012, 12:02:14 PM »
I found what is this [object Object] - this is from Facebook slider.
Now I need to clue news8=URLs

Offline AngelinaBelle

  • Comrade
  • *
  • Posts: 4870
  • Gender: Female
  • SMF Version: 2 RC3
  • SP Version: 2.3.2
Re: Error with /index.php?news8=
« Reply #19 on: April 16, 2012, 01:41:39 PM »
I think this is caused by a bug in how SimplePortal writes the pagination if
1) you are not using pretty URLS
2) You do not have index.php in the URL

I am not sure how to fix the code.

The workaround is
1) On the other website, which is now redirecting to http://yoump3.pl, instead use http://yoump3.pl/index.php
2) It seems as though your rewrite rule is not doing this job.  I think that is because ? does not match the empty string.  I am no expert at rewrite rules. So I will guess.  I think you will have to play some with this.  Please give it a try.
Code: [Select]
# If the filename is empty, then there is also no query string (assuming you are not using pretty URLs)
# This RewriteCond might not be necessary; please try with and without the RewriteCond
RewriteCond expr "%{SCRIPT_FILENAME}  -z"
# No redirection is required; simply fix the URL on the fly before SMF gets hold of it.
RewriteRule ^$ index\.php
Please to keep this website running, if you like SimplePortal, make a
one-time subscription. Thank you for your support.

Have you tried the SimplePortal documentation?

Offline emanuele

  • Developer
  • *
  • Posts: 293
Re: Error with /index.php?news8=
« Reply #20 on: April 25, 2014, 04:56:19 PM »
Digging this out from the depths of oblivion. :P

Actually I would consider this a small bug in SP.
In particular the problem is with this regex:
Code: [Select]
$clean_url = preg_replace('~news' . $id . '=\d+;?~', '', $_SERVER['REQUEST_URL']);it expects that news8 is a number, and if it is not it gets confused.
It may be a bit drastic, only SiNaN can tell for sure I think, though I'd change it to:
Code: [Select]
$clean_url = preg_replace('~news' . $id . '=[^;]+~', '', $_SERVER['REQUEST_URL']);
At least that way the code passed url is for sure clean. No idea if it breaks anything else... :angel:

Offline AngelinaBelle

  • Comrade
  • *
  • Posts: 4870
  • Gender: Female
  • SMF Version: 2 RC3
  • SP Version: 2.3.2
Re: Error with /index.php?news8=
« Reply #21 on: April 28, 2014, 02:32:08 PM »
Thanks for the suggestion, emanuele.

I have reported it as an issue. I hope there will be a chance to evaluate this suggested fix.
Please to keep this website running, if you like SimplePortal, make a
one-time subscription. Thank you for your support.

Have you tried the SimplePortal documentation?

Offline [SiNaN]

  • Mr. SimplePortal
  • Developer
  • *
  • Posts: 6782
  • SMF Version: 2.0.15
  • SP Version: 2.3.7
Re: Error with /index.php?news8=
« Reply #22 on: August 13, 2014, 03:39:37 PM »
Thanks for the suggested fix - it makes sense, indeed. The real cause of the issue was that % characters weren't escaped for sprintf in constructPageIndex function. Both of them should be fixed now.
And slowly, you come to realize... It's all as it should be...