collapse

* Simple Portal Archived Forum

This is an Archive Forum.

The content in this forum may be out-of-date or have been superseded by newer information, and links in forum pages to other sites may not work.
This forum contains archives for future reference.

Visit our thread at Simple Machines Forum for current support.

SMF 2.1 users: EhPortal is a ported version of Simple Portal specifically designed for the SMF 2.1 branch.
Please visit web-develop.ca to download EhPortal and for its support.

* User Info

 
 
Welcome, Guest. Please login or register.

* Who's Online

  • Dot Guests: 393
  • Dot Hidden: 0
  • Dot Users: 0

There aren't any users online.

* Shoutbox

Refresh History
  • Shoutbox is not for support!
  • {OCS}MasterSeal: Yup, Still adore SP
    April 21, 2019, 07:08:06 PM
  • {OCS}MasterSeal: STILL love SP :)
    November 24, 2018, 05:05:50 AM
  • ♦ Ninja ZX-10RR ♦: <3 aegersz
    September 13, 2018, 03:36:09 PM
  • aegersz: I STILL <3 LOVE SimplePortal
    September 13, 2018, 07:11:39 AM
  • aegersz: o LOVE you guys - Simple Portal rocks !
    May 09, 2018, 05:18:59 AM
  • Chen Zhen: our apologies for the site being down.. please read server issues topic
    March 22, 2018, 05:32:38 AM
  • {OCS}MasterSeal: LOL PLEASE forget I just posted that. I found the answer in my own dang post back in 2015. lol sorry!
    July 04, 2017, 10:47:55 PM
  • {OCS}MasterSeal: I know this SB isnt' for support, but I just have a general question. Who would I contact to find out where SP stores its block info? Is it DB driven or files? I searched the site but came up with nothing. probably my fault any insight is appreciated.
    July 04, 2017, 10:43:36 PM
  • ♦ Ninja ZX-10RR ♦: Excuse me but what does Simpleportal have to deal with that?
    February 05, 2017, 08:21:14 PM
  • WhiteEagle: of course IMHO that site appears to be dead :(
    February 04, 2017, 01:08:05 PM
  • WhiteEagle: If I can get that, then I'll use it for that site...
    February 04, 2017, 01:07:35 PM
  • WhiteEagle: decided to not use SMF for any projects, unless I can get a copy of the premium version of the fanfiction archive plugin
    February 04, 2017, 01:06:54 PM
  • expertdecisions: cloudflare
    January 28, 2017, 08:01:47 AM
  • aegersz: SM release 2.0.13 !
    January 12, 2017, 06:00:13 AM
  • raffo: Tks Emanuele, even if I didn't understand the fix :D
    November 07, 2016, 02:01:20 AM
  • emanuele: [link]
    November 01, 2016, 12:43:50 PM
  • emanuele: raffo: the English support board is a good place. ;)
    November 01, 2016, 12:43:38 PM
  • raffo: Where can I find the fix for the shoutbox?
    November 01, 2016, 05:06:09 AM
  • {OCS}MasterSeal: To the SP team, I make a point to come here and thank you as much as possible for your work.  so again, THANK YOU!
    October 28, 2016, 10:38:05 AM
  • emanuele: That's indeed funny, the limit is present only in the patch and not the full install.
    October 22, 2016, 06:14:58 PM

* Recent Posts

Adding Forums Button to Nav bar by jirapon
[August 01, 2019, 09:07:12 AM]


Re: Board Icons by ♦ Ninja ZX-10RR ♦
[July 30, 2019, 04:03:41 PM]


MOVED: Czech translation???? by ♦ Ninja ZX-10RR ♦
[July 30, 2019, 03:04:51 PM]


Board Icons by jirapon
[July 30, 2019, 07:28:44 AM]


Re: Thankyou Simpleportal, by ♦ Ninja ZX-10RR ♦
[July 29, 2019, 09:41:29 AM]

If you're interested in helping other members with support requests, consider joining the Community Support Helpers group.

Author Topic: hmm...about php block  (Read 6459 times)

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Offline Eudemon

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 91
  • SMF Version: 2.0.1
  • SP Version: 2.3.4
hmm...about php block
« on: April 23, 2011, 11:24:27 PM »
i wanna write a slide show block
i alrdy have the js and slide show codes set up
 
right now i need help getting the recent items from gallery aeva
i can easier get a item with this code
<a href="', $galurl, 'sa=item;id=', $item['id'], '"><img src="', $galurl, 'sa=media;id=', $item['id'], ';preview" alt="" />
but how do i make loop recent 5 items
and how do i get the title, just use $item['title']?

also anyone know how to get for example
the image from [img] tag one from each thread for looping recent 5 threads?
i just need to get the img url, the thread url and thread title

thx

if u need to see my site it's on my signature
« Last Edit: April 23, 2011, 11:36:12 PM by Eudemon »

↑also offer free SMF support and customization↑

Offline [SiNaN]

  • Mr. SimplePortal
  • Developer
  • *
  • Posts: 6782
  • SMF Version: 2.0.15
  • SP Version: 2.3.7
Re: hmm...about php block
« Reply #1 on: April 24, 2011, 08:25:23 AM »
For AevaMedia:

Code: [Select]
global $sourcedir, $galurl;

require_once($sourcedir . '/Aeva-Subs.php');

$items = aeva_getMediaItems(0, 5, 'm.id_media DESC');

foreach ($items as $item)
echo $item['title'], '<a href="', $galurl, 'sa=item;id=', $item['id'], '"><img src="', $galurl, 'sa=media;id=', $item['id'], ';thumb" alt="" /></a><br />';

You can use such a code to see what's available in $items array:

Code: [Select]
echo '<pre>';
print_r($items);
echo '</pre>';

For the extracting images from topics:

Code: [Select]
global $smcFunc;

$board_id = 1;

$request = $smcFunc['db_query']('', '
SELECT t.id_topic, m.subject, m.body
FROM {db_prefix}topics AS t
INNER JOIN {db_prefix}messages AS m ON (m.id_msg = t.id_first_msg)
WHERE t.id_board = {int:board}
ORDER BY t.id_topic DESC
LIMIT {int:limit}',
array(
'board' => $board_id,
'limit' => 5,
)
);
$items = array();
while ($row = $smcFunc['db_fetch_assoc']($request))
{
$items[] = array(
'title' => $row['subject'],
'href' => $scripturl . '?topic=' . $row['id_topic'] . '.0',
'image' => preg_match('~\[img[^\]]*\](.+?)\[/img\]~', $row['body'], $match) ? $match[1] : '',
);
}
$smcFunc['db_free_result']($request);

foreach ($items as $item)
echo '<a href="', $item['href'], '">', $item['title'], '</a>:', (!empty($item['image']) ? '<img src="' . $item['image'] . '" alt="" />' : 'No Image') . '<br />';

Change the $board_id as the id of the board you want to fetch images from.
And slowly, you come to realize... It's all as it should be...

Offline Eudemon

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 91
  • SMF Version: 2.0.1
  • SP Version: 2.3.4
Re: hmm...about php block
« Reply #2 on: April 24, 2011, 01:53:27 PM »
thank you SiNaN

if i want to get the items from specific album, where do i put the album id?

also for the topic tag
 i wanna make it search [img] or <img> since i sometimes use html tag

also for the topic loop, here is my code
Code: [Select]
foreach ($items_t as $item_t){
echo '<a href="', $item_t['href'], '">' (!empty($item_t['image']) ? '<img src="' , $item_t['image'] , '" alt="" /><span>',$row['subject'],'</span>' : 'No Image') '</a>';
}
i added _t in the end because i placed media code in there too, since they both use $items, i also changed $item to $item_t when define array
anyways, the above code i'm getting unexpected '(', expecting ',' or ';'
can u see the error?
« Last Edit: April 24, 2011, 03:07:19 PM by Eudemon »

↑also offer free SMF support and customization↑

Offline grafitus

  • Comrade
  • *
  • Posts: 1554
  • Gender: Male
  • just looking for own old energy
  • SMF Version: None
  • SP Version: None
Re: hmm...about php block
« Reply #3 on: April 24, 2011, 03:05:25 PM »
In Sinan's code:
Code: (Find) [Select]
$items = aeva_getMediaItems(0, 5, 'm.id_media DESC');
Code: (Replace) [Select]
$items = aeva_getMediaItems(0, 5, 'm.id_media DESC', true, array(1, 5, 16));
1, 5 and 16 are album IDs.
my modsI don't reply support PMs. Please use support forums.

Offline Eudemon

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 91
  • SMF Version: 2.0.1
  • SP Version: 2.3.4
Re: hmm...about php block
« Reply #4 on: April 24, 2011, 03:09:42 PM »
thx, that works, btw i edited my last post can you take a look?

↑also offer free SMF support and customization↑

Offline grafitus

  • Comrade
  • *
  • Posts: 1554
  • Gender: Male
  • just looking for own old energy
  • SMF Version: None
  • SP Version: None
Re: hmm...about php block
« Reply #5 on: April 24, 2011, 03:34:00 PM »
Use this:
Code: [Select]
foreach ($items_t as $item_t)
echo '<a href="', $item_t['href'], '">', (!empty($item_t['image']) ? '<img src="', $item_t['image'], '" alt="" /><span>', $row['subject'], '</span>' : 'No Image'), '</a>';
my modsI don't reply support PMs. Please use support forums.

Offline Eudemon

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 91
  • SMF Version: 2.0.1
  • SP Version: 2.3.4
Re: hmm...about php block
« Reply #6 on: April 24, 2011, 03:53:37 PM »
still getting
syntax error, unexpected ','
and it's not missing tag from before, cuz if i comment out that part the whole thing works fine

again, when fetch topic from db
i wanna make it search for [img] or <img> and only match the 1st one
should be this code needs to change
Code: [Select]
'image' => preg_match('~\[img[^\]]*\](.+?)\[/img\]~', $row['body'], $match) ? $match[1] : '',unfortunately my coding is not good enough to tweak this one  ;P sorry

↑also offer free SMF support and customization↑

Offline Chen Zhen

  • The Underdog
  • Operations Manager
  • *
  • Posts: 1350
  • Gender: Male
  • Kinesis
    • WebDev
  • SMF Version: 2.1
  • EhPortal Version: 1.22
Re: hmm...about php block
« Reply #7 on: April 24, 2011, 10:48:58 PM »
Code: [Select]
foreach ($items_t as $item_t)
echo '<a href="', $item_t['href'], '">', !empty($item_t['image']) ? '<img src ="'.$item_t['image'].'" title="'.$row['subject'].'" alt="" /><span>'. $row['subject']. '</span>' : 'No Image' , '</a>';

no comma for logic only for echo
« Last Edit: April 24, 2011, 10:59:34 PM by Underdog »

Offline Eudemon

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 91
  • SMF Version: 2.0.1
  • SP Version: 2.3.4
Re: hmm...about php block
« Reply #8 on: April 24, 2011, 11:14:21 PM »
thx, that did the trick, still looking for help when fetching topics, see my previous post

Quote
Change the $board_id as the id of the board you want to fetch images from.
what if i wanna fetch from multiple boards?
« Last Edit: April 24, 2011, 11:20:26 PM by Eudemon »

↑also offer free SMF support and customization↑

Offline Chen Zhen

  • The Underdog
  • Operations Manager
  • *
  • Posts: 1350
  • Gender: Male
  • Kinesis
    • WebDev
  • SMF Version: 2.1
  • EhPortal Version: 1.22
Re: hmm...about php block
« Reply #9 on: April 25, 2011, 01:34:34 AM »
Code: [Select]
global $smcFunc;
$limit = 100;

$request = $smcFunc['db_query']('', '
SELECT t.id_topic, m.subject, m.body
FROM {db_prefix}topics AS t
INNER JOIN {db_prefix}messages AS m ON (m.id_msg = t.id_first_msg)
WHERE t.id_board IN (1,2,3,4,5)
ORDER BY t.id_topic DESC
LIMIT {int:limit}',
array(
'board' => $boards,
'limit' => $limit,
)
);
$items = array();
$count = 0;
while ($row = $smcFunc['db_fetch_assoc']($request))
{       
        $pattern = '/\[img]([^\[]+)?\[\/img\]?/i';
        preg_match ($pattern, $row['body'], $matches);
        $src = $matches[1];
        unset($matches);
        if (empty($src)) {continue;}
        if ($count > 4) {break;}
$items[] = array(
'title' => $row['subject'],
'href' => $scripturl . '?topic=' . $row['id_topic'] . '.0',
'image' =>  $src,
);
        $count++;
}
$smcFunc['db_free_result']($request);

foreach ($items as $item)
echo '<div style="text-align:center;"><a href="', $item['href'], '">',  (!empty($item['image']) ? '<img src="' . $item['image'] . '" alt="" />' : 'No Image') . '<br />', $item['title'], '</a><br /></div>';

I dunno - you can mess with that.. that should show the first 5 images incrementing from boards 1 - 5 assuming there are at least 5 images in the first 100 (limit) topics.
« Last Edit: April 25, 2011, 01:38:28 AM by Underdog »

Offline [SiNaN]

  • Mr. SimplePortal
  • Developer
  • *
  • Posts: 6782
  • SMF Version: 2.0.15
  • SP Version: 2.3.7
Re: hmm...about php block
« Reply #10 on: April 25, 2011, 09:54:46 AM »
again, when fetch topic from db
i wanna make it search for [img] or <img> and only match the 1st one
should be this code needs to change
Code: [Select]
'image' => preg_match('~\[img[^\]]*\](.+?)\[/img\]~', $row['body'], $match) ? $match[1] : '',unfortunately my coding is not good enough to tweak this one  ;P sorry

The second code I gave would do exactly that. If you want multiple boards, use this:

Code: [Select]
global $smcFunc;

$boards = array(1, 2, 3);

$request = $smcFunc['db_query']('', '
SELECT t.id_topic, m.subject, m.body
FROM {db_prefix}topics AS t
INNER JOIN {db_prefix}messages AS m ON (m.id_msg = t.id_first_msg)
WHERE t.id_board IN ({array_int:boards})
ORDER BY t.id_topic DESC
LIMIT {int:limit}',
array(
'boards' => $boards,
'limit' => 5,
)
);
$items = array();
while ($row = $smcFunc['db_fetch_assoc']($request))
{
$items[] = array(
'title' => $row['subject'],
'href' => $scripturl . '?topic=' . $row['id_topic'] . '.0',
'image' => preg_match('~\[img[^\]]*\](.+?)\[/img\]~', $row['body'], $match) ? $match[1] : '',
);
}
$smcFunc['db_free_result']($request);

foreach ($items as $item)
echo '<a href="', $item['href'], '">', $item['title'], '</a>:', (!empty($item['image']) ? '<img src="' . $item['image'] . '" alt="" />' : 'No Image') . '<br />';

If not all the topics in those boards have images in their first posts and you need to make sure only topics with images are fetched, you can use this:

Code: [Select]
global $smcFunc;

$boards = array(1,2);

$request = $smcFunc['db_query']('', '
SELECT t.id_topic, m.subject, m.body
FROM {db_prefix}topics AS t
INNER JOIN {db_prefix}messages AS m ON (m.id_msg = t.id_first_msg)
WHERE t.id_board IN ({array_int:boards})
AND m.body LIKE {string:search}
ORDER BY t.id_topic DESC
LIMIT {int:limit}',
array(
'boards' => $boards,
'search' => '%[/img]%',
'limit' => 5,
)
);
$items = array();
while ($row = $smcFunc['db_fetch_assoc']($request))
{
$items[] = array(
'title' => $row['subject'],
'href' => $scripturl . '?topic=' . $row['id_topic'] . '.0',
'image' => preg_match('~\[img[^\]]*\](.+?)\[/img\]~', $row['body'], $match) ? $match[1] : '',
);
}
$smcFunc['db_free_result']($request);

foreach ($items as $item)
echo '<a href="', $item['href'], '">', $item['title'], '</a>:', (!empty($item['image']) ? '<img src="' . $item['image'] . '" alt="" />' : 'No Image') . '<br />';

This will be slower if you have a lot of posts in your forum though.
« Last Edit: April 25, 2011, 10:04:10 AM by [SiNaN] »
And slowly, you come to realize... It's all as it should be...

Offline Eudemon

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 91
  • SMF Version: 2.0.1
  • SP Version: 2.3.4
Re: hmm...about php block
« Reply #11 on: April 25, 2011, 07:08:48 PM »
tested with the 1st one
i have a topic that writes img in html
Code: [Select]
[html]
<img src="http://www.kumakuni.com/img/logo/leaf-2-logo.png" />
[/html]
it's not getting that image

and it does work for regular bbc [img] tags
also the multiple board edit works also, thx

↑also offer free SMF support and customization↑

Offline Chen Zhen

  • The Underdog
  • Operations Manager
  • *
  • Posts: 1350
  • Gender: Male
  • Kinesis
    • WebDev
  • SMF Version: 2.1
  • EhPortal Version: 1.22
Re: hmm...about php block
« Reply #12 on: April 25, 2011, 09:08:29 PM »
Code: [Select]
global $smcFunc;
$limit = 100;
$boards = array(1,2,3,4,5);

$request = $smcFunc['db_query']('', '
SELECT t.id_topic, m.subject, m.body
FROM {db_prefix}topics AS t
INNER JOIN {db_prefix}messages AS m ON (m.id_msg = t.id_first_msg)
WHERE t.id_board IN ({array_int:boards})
ORDER BY t.id_topic DESC
LIMIT {int:limit}',
array(
'boards' => $boards,
'limit' => $limit,
)
);
$items = array();
$count = 0;
while ($row = $smcFunc['db_fetch_assoc']($request))
{       
        $patterns = array('\[img]([^\[]+)?\[\/img\]?', '\<img([^\[]+)?\><\/img\>?', '\<img([^\[]+)?\/\>?');
        $remove = array('/ >', '<img>', '<img', '/>', '</img>', '[img]', '[/img]', 'src=', '"', '>');
        $pattern = '/(' .implode('|', $patterns) .')/i';
        preg_match ($pattern, $row['body'], $matches);
        $src = $matches[1];
        unset($matches);
        if (empty($src)) {continue;}
        if ($count > 4) {break;}
        $src = str_ireplace($remove, '', $src);
        if (substr($src,-1) == '/') {$src = substr($src,0,-1);}
$items[] = array(
'title' => $row['subject'],
'href' => $scripturl . '?topic=' . $row['id_topic'] . '.0',
'image' =>  $src,
);
        $count++;
}
$smcFunc['db_free_result']($request);

foreach ($items as $item)
{
echo '<div style="text-align:center;"><a href="', $item['href'], '">',  (!empty($item['image']) ? '<img src="' . $item['image'] . '" alt="" title="'.$item['title'].'" />' : 'No Image') . '<br />', $item['title'], '</a><br /></div>';
}

Try that out.
 
« Last Edit: April 25, 2011, 09:12:43 PM by Underdog »

Offline Eudemon

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 91
  • SMF Version: 2.0.1
  • SP Version: 2.3.4
Re: hmm...about php block
« Reply #13 on: April 25, 2011, 09:37:46 PM »
Quote
Try that out.
tried, didn't work
it's doing weird thing like each topic slide showing the 5th image from media
some words in those post pop up and then disappear
also it get the newest 4 posts from board 1 in array and 1 from other board
but the other board posts are newer than those from board 1
thanks tho Underdog

anyways
the last one [SiNaN] gave me works
only it's not getting img from post using html tag like
Code: [Select]
[html]
<img src="http://www.kumakuni.com/img/logo/leaf-2-logo.png" />
[/html]
« Last Edit: April 25, 2011, 09:39:48 PM by Eudemon »

↑also offer free SMF support and customization↑

Offline AngelinaBelle

  • Comrade
  • *
  • Posts: 4870
  • Gender: Female
  • SMF Version: 2 RC3
  • SP Version: 2.3.2
Re: hmm...about php block
« Reply #14 on: April 26, 2011, 07:02:53 AM »
Are you putting the "get slide show from AEVA" and "get images from topics" code into the same block?
Please to keep this website running, if you like SimplePortal, make a
one-time subscription. Thank you for your support.

Have you tried the SimplePortal documentation?

Offline Eudemon

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 91
  • SMF Version: 2.0.1
  • SP Version: 2.3.4
Re: hmm...about php block
« Reply #15 on: April 26, 2011, 12:59:27 PM »
i use $item for get aeva and rename get topic to $item_t
so they won't collide each other, in fact it's actually working
i've tested and i'm getting 5 from aeva and 5 from topic
the only problem right now the get topic isn't getting the post image that uses <img src="~~~

↑also offer free SMF support and customization↑

Offline AngelinaBelle

  • Comrade
  • *
  • Posts: 4870
  • Gender: Female
  • SMF Version: 2 RC3
  • SP Version: 2.3.2
Re: hmm...about php block
« Reply #16 on: April 26, 2011, 10:51:27 PM »
I don't know, offhand, where the thing is going wrong.
If I had written the code, the first thing I would do is double-check my own regexps, using one of the online regexp testers like http://www.spaweditor.com/scripts/regex/
To be sure what is going on, you can just get the block to echo something useful at each step, moving from $body to $matches to str_ireplace($remove, '', $src).
Please to keep this website running, if you like SimplePortal, make a
one-time subscription. Thank you for your support.

Have you tried the SimplePortal documentation?

Offline Eudemon

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 91
  • SMF Version: 2.0.1
  • SP Version: 2.3.4
Re: hmm...about php block
« Reply #17 on: April 27, 2011, 10:40:46 PM »
what looks missing to me is this line
Code: [Select]
'image' => preg_match('~\[img[^\]]*\](.+?)\[/img\]~', $row['body'], $match) ? $match[1] : '',it seem to me that the image build/search is building [img] image from post
but is not building <img src="~~ image from post
my coding is not good enough to tweak this line tho

↑also offer free SMF support and customization↑

Offline [SiNaN]

  • Mr. SimplePortal
  • Developer
  • *
  • Posts: 6782
  • SMF Version: 2.0.15
  • SP Version: 2.3.7
Re: hmm...about php block
« Reply #18 on: April 28, 2011, 06:56:09 AM »
In the code I gave:

Code: (Find) [Select]
'~\[img[^\]]*\](.+?)\[/img\]~'
Code: (Replace) [Select]
'~(?:<|\[)img.*?(?:src="|\])(.+?)(?:".+?/>|\[/img])~'
It'll catch both BBC and HTML img tag.
And slowly, you come to realize... It's all as it should be...

Offline Eudemon

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 91
  • SMF Version: 2.0.1
  • SP Version: 2.3.4
Re: hmm...about php block
« Reply #19 on: April 28, 2011, 04:26:36 PM »
that works

and here is the code i wrote to *try* to combine the 5 items from media, and 5 items from post
and shuffle it, but it seems like the array is not storing the string, can u see why

Code: [Select]
$slide=array();
$num=-1;
foreach ($items as $item){
        $num=$num+1;
$slide= array( $num => '<a href="', $galurl, 'sa=item;id=', $item['id'], '"><img src="', $galurl, 'sa=media;id=', $item['id'], ';preview" alt="" />
                <span>', $item['title'],'</span></a>' );
}

foreach ($items_t as $item_t){
        $num=$num+1;
        $slide = array ( $num => '<a href="', $item_t['href'], '">', !empty($item_t['image']) ? '<img src ="'.$item_t['image'].'" title="'.$row['subject'].'" alt="" /><span>'. $item_t['title']. '</span>' : 'No Image' , '</a>' );
}

shuffle($slide);

for($i=0;$i<$num;$i++)
    echo $slide[$i];

update: there was a missing $, and right now it's only loading 1 image OTL
« Last Edit: April 28, 2011, 04:38:42 PM by Eudemon »

↑also offer free SMF support and customization↑

Offline Eudemon

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 91
  • SMF Version: 2.0.1
  • SP Version: 2.3.4
Re: hmm...about php block
« Reply #20 on: April 28, 2011, 04:41:18 PM »
just for a better understand, here is the entire codes of the block

Code: [Select]
code removed

for some reason the for loop of $slide is only showing one image
(above and below //loop image comment)
btw how do i highlight something that's in code view

<---see last post for shorter version
« Last Edit: April 30, 2011, 12:22:11 PM by Eudemon »

↑also offer free SMF support and customization↑

Offline [SiNaN]

  • Mr. SimplePortal
  • Developer
  • *
  • Posts: 6782
  • SMF Version: 2.0.15
  • SP Version: 2.3.7
Re: hmm...about php block
« Reply #21 on: April 30, 2011, 06:26:40 AM »
Code: (Find) [Select]
$slide=array();
$num=-1;
foreach ($items as $item){
        $num=$num+1;
$slide= array( $num => '<a href="', $galurl, 'sa=item;id=', $item['id'], '"><img src="', $galurl, 'sa=media;id=', $item['id'], ';preview" alt="" />
                <span>', $item['title'],'</span></a>' );
}

foreach ($items_t as $item_t){
        $num=$num+1;
        $slide = array ( $num => '<a href="', $item_t['href'], '">', !empty($item_t['image']) ? '<img src ="'.$item_t['image'].'" title="'.$row['subject'].'" alt="" /><span>'. $item_t['title']. '</span>' : 'No Image' , '</a>' );
}

shuffle($slide);

//loop images

echo'<script type="text/javascript" src="http://www.kumakuni.com/coin-slider/jquery-1.5.2.min.js"></script>
<script type="text/javascript" src="http://www.kumakuni.com/coin-slider/coin-slider.min.js"></script>
<link rel="stylesheet" href="http://www.kumakuni.com/coin-slider/coin-slider-styles.css" type="text/css" />';

echo" <div id='coin-slider'><center>";

for($i=0;$i<$num;$i++)
    echo $slide[$i];

   echo '</center></div>';
echo'<script type="text/javascript">
    $(document).ready(function() {';
echo"        $('#coin-slider').coinslider();
    });
</script>";

Code: (Replace) [Select]
$slide = array();
foreach ($items as $item)
$slide[] = '<a href="' . $galurl . 'sa=item;id=' . $item['id'] . '"><img src="' . $galurl . 'sa=media;id=' . $item['id'] . ';preview" alt="" /><span>' . $item['title'] . '</span></a>';
foreach ($items_t as $item)
$slide[] = '<a href="' . $item_t['href'] . '"><img src="' . $item_t['image'] . '" title="' . $row['subject'] . '" alt="" /><span>' . $item_t['title'] . '</span></a>';
shuffle($slide);

echo'
<script type="text/javascript" src="http://www.kumakuni.com/coin-slider/jquery-1.5.2.min.js"></script>
<script type="text/javascript" src="http://www.kumakuni.com/coin-slider/coin-slider.min.js"></script>
<link type="text/css" rel="stylesheet" href="http://www.kumakuni.com/coin-slider/coin-slider-styles.css" />
<div id="coin-slider" style="text-align: center;">', implode('', $slide), '</div>
<script type="text/javascript">
$(document).ready(function() {
$('#coin-slider').coinslider();
});
</script>';
« Last Edit: April 30, 2011, 06:29:12 AM by [SiNaN] »
And slowly, you come to realize... It's all as it should be...

Offline Eudemon

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 91
  • SMF Version: 2.0.1
  • SP Version: 2.3.4
Re: hmm...about php block
« Reply #22 on: April 30, 2011, 12:30:46 PM »
that works! thank you [SiNaN]
you can take a look of the slide show on my portal page, through the link on my signature

btw can u remove the url path for the js and css from both codes

again, thank you for ur support, i'm a freshman computer science college student
still learning new things about programming
but i'll try my best to help out the simple portal support board for return if i have time
« Last Edit: April 30, 2011, 01:25:06 PM by Eudemon »

↑also offer free SMF support and customization↑

Offline yaosurfer

  • Semi Newbie
  • *
  • Posts: 15
  • SMF Version: 2 RC5
  • SP Version: 2.3.3
Re: hmm...about php block
« Reply #23 on: September 28, 2011, 03:28:18 PM »
Hello
I dont want to start a new topic as this one is the most relevant to the situation im in right now.
Im trying to implement exactly the same slider.
3 files are loaded onto my server - css, .min.js plus js library
Now im trying to run the code you have supported (obviously with replaced path to files) and unfortunately im getting error in php block
Code: [Select]
$slide = array();
foreach ($items as $item)
$slide[] = '<a href="' . $galurl . 'sa=item;id=' . $item['id'] . '"><img src="' . $galurl . 'sa=media;id=' . $item['id'] . ';preview" alt="" /><span>' . $item['title'] . '</span></a>';
foreach ($items_t as $item)
$slide[] = '<a href="' . $item_t['href'] . '"><img src="' . $item_t['image'] . '" title="' . $row['subject'] . '" alt="" /><span>' . $item_t['title'] . '</span></a>';
shuffle($slide);

echo'
<script type="text/javascript" src="http://mydomain/forum/themes/slider/jquery-1.6.4.js"></script>
<script type="text/javascript" src="http://mydomain/forum/themes/slider/coin-slider.min.js"></script>
<link type="text/css" rel="stylesheet" href="http://mydomain/forum/themes/slider/coin-slider-styles.css" />';
<div id="coin-slider" style="text-align: center;">', implode('', $slide), '</div>
<script type="text/javascript">
$(document).ready(function() {
$('#coin-slider').coinslider();
});
</script>';

error message is:

Parse error: syntax error, unexpected '}', expecting ',' or ';' in /html/forum/Sources/PortalBlocks.php(3351) : eval()'d code on line 16


BTW do I have to implement or upload any other codes or files?

Thank you

Offline Blue

  • Customizer
  • *
  • Posts: 379
  • Gender: Male
  • Block Maker? =P
Re: hmm...about php block
« Reply #24 on: September 29, 2011, 12:10:48 AM »
Here, try this:

Code: [Select]
<?php

$slide 
= array();
foreach (
$items as $item)
$slide[] = '<a href="' $galurl 'sa=item;id=' $item['id'] . '"><img src="' $galurl 'sa=media;id=' $item['id'] . ';preview" alt="" /><span>' $item['title'] . '</span></a>';
foreach (
$items_t as $item)
$slide[] = '<a href="' $item_t['href'] . '"><img src="' $item_t['image'] . '" title="' $row['subject'] . '" alt="" /><span>' $item_t['title'] . '</span></a>';
shuffle($slide);

echo
'
<script type="text/javascript" src="http://mydomain/forum/themes/slider/jquery-1.6.4.js"></script>
<script type="text/javascript" src="http://mydomain/forum/themes/slider/coin-slider.min.js"></script>
<link type="text/css" rel="stylesheet" href="http://mydomain/forum/themes/slider/coin-slider-styles.css" />
<div id="coin-slider" style="text-align: center;">'
implode(''$slide), '</div>
<script type="text/javascript">
$(document).ready(function() {
$("#coin-slider").coinslider();
});
</script>'
;
Please to keep this website running, if you like SimplePortal, make a
one-time subscription. Thank you for your support.